Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Náchodě začne oprava silnice k nemocnici. Na řidiče čekají objížďky

V Náchodě v pondělí začne oprava Purkyňovy ulice, která vede k Oblastní nemocnici Náchod. Oprava přes půl kilometru dlouhé silnice a chodníků za 16 milionů korun včetně DPH potrvá do konce srpna a řidiči budou po tu dobu muset jezdit objížďkami. Opravu jedné z páteřních městských silnic radnice připravovala přes pět let. Odkládala ji kvůli stavbě dvou pavilonů nemocnice, která skončila loni.

Stavbaři opraví zničenou silnici a chodníky a podél silnice vybudují podélná parkovací stání. Nové bude osvětlení. Souběžně s rekonstrukcí komunikace uloží společnost Vodovody a kanalizace Náchod v jedné z částí potrubí pro nový přivaděč vody.

Od pondělí bude pro provoz uzavřena většina Purkyňovy ulice vyjma silnice vedoucí kolem nemocnice. Kompletní uzavírka včetně silnice u nemocnice začne 5. července a potrvá do 22. srpna.

Náchod má letos v plánu investice za asi 220 milionů korun. Kromě generální opravy Purkyňovy ulice budou k hlavním investicím patřit výstavba spolkového domu zhruba za 51 milionu korun a stavba nové komunikace propojující ulice Kladská a Borská zhruba za 19 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Náchod

Štítky ČR, stavby, správa, silnice, Náchod, doprava, objížďka, rekonstrukce, nemocnice, Oblastní nemocnice Náchod, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě začne oprava silnice k nemocnici. Na řidiče čekají objížďky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.