Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký Majáles v květnu nebude. Organizátoři zkusí štěstí v září

Kvůli současné pandemii padlo i letos několik velkých festivalů. Tento týden oznámili zrušení například pořadatelé Rock for People nebo festivalu Brutal Assault v Josefově. Dnes se k nim přidal i Majáles v Hradci Králové. Organizátoři zkusí štěstí v září letošního roku. Jde o čtvrtý termín, který bude teprve upřesněn.

„Věřili jsme, že v dubnu a květnu bude situace příznivější a budeme tak schopni Majáles uskutečnit v tradičním formátu. Aktuálně se však nacházíme v situaci, která ještě nedovoluje pořádání obdobných akcí. Je nám to líto, ale musíme termín opět přeložit. Počítáme, že do všech třech měst festivaly dorazí v září 2021,“ říká jeden z organizátorů Majálesů David Peštál

Organizátoři nyní musí počkat na další vývoj pandemické situace a přístup vlády. Ve hře je i konání menší akce, na kterou by mohlo dorazit alespoň omezené množství návštěvníků. „Jsme připraveni řešit bezpečnost návštěvníků, která je pro nás klíčová. Uvidíme, jaká budou v daný čas nařízení ze strany vlády,“ doplňuje Peštál. 

Řada fanoušků Majálesu má doma vstupenky na loňský ročník. Organizátoři uklidňují, že lístky zakoupené na květen 2020 budou platné i letos v září. „Pokud někdo nebude mít v náhradním termínu čas, můžeme mu nabídnout výměnu za poukaz na jiný libovolný ročník,“ uzavírá David Peštál. 

Vyprodaný Rock for People se přesouvá na rok 2022. Organizátoři by ale i letos rádi uspořádali náhradní festival

Vyprodaný festival Rock for People se už podruhé kvůli přetrvávající pandemii covid-19 odsouvá na příští rok, na 16. až 18. června 2022. Zakoupené vstupenky nadále zůstávají v platnosti, pořadatel bude postupně oznamovat znovupotvrzené interprety.

 

Své akce ruší i další pořadatelé festivalů  

O svůj letošní termín přišla i celá řada dalších velkých festivalů. Například pořadatelé Colours of Ostrava zrušili letošní akci před pár dny. „Bohužel přetrvávající špatná situace s pandemií koronaviru, současná nejistota a neexistující výhled na letní měsíce ohledně budoucích opatření nám nedává jinou možnost než festival opět přesunout,“ píší organizátoři na svém webu.  

Podobný příběh má za sebou i festival Majáles Pardubice. I ten organizátoři (už po druhé) odložili na další rok. „Čekali jsme na vývoj celé situace do poslední chvíle, ale teď už víme, že nemáme jinou možnost,“ píší organizátoři.   

K odsunutí letošního ročníku se přiklonili i pořadatelé festivalu Rock for People, který se pravidelně koná v Hradci Králové. Vyprodaný ročník 2020/2021 v plánované podobě neuskuteční a přesouvá se na 16. - 18. června 2022. Zakoupené vstupenky nadále zůstávají v platnosti na příští rok, postupně budou také oznamováni znovu potvrzení interpreti. 

Ohodnoť článek

Foto Hradecký Majáles

Štítky Hradec Králové, majáles, festival, zrušeno, hudba, kultura, pandemie, Rock for People, Brutal Assault, pandemie covidu-19, Colours of Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Majáles v květnu nebude. Organizátoři zkusí štěstí v září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.