Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká nemocnice se připravuje na obnovení klasického provozu. Zrušila covidové oddělení na ortopedii

Fakultní nemocnice Hradec Králové se začala připravovat na postupné obnovení klasického provozu. Díky nižšímu tlaku na zdravotnictví nyní zrušila covidové oddělení, které fungovalo na klinice ortopedie. Zatímco například na začátku března bylo v nemocnici hospitalizovaných 210 pacientů s covidovou infekcí, nyní je jejich počet zhruba poloviční.

„Výraznější pokles počtu pacientů evidujeme především na standardních lůžkách, na jednotkách intenzivní péče jsou počty hospitalizovaných stále relativně vysoké a dosahují několika desítek pacientů ve vážném stavu, ale i tam počty pozvolna klesají,“ uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička

Kompletně zrušeno je covidové oddělení na klinice ortopedie. Další tři podobná oddělení nemocnice zakonzervovala a nechává je v záloze pro případ, že se situace opět zhorší. Dalších osm oddělení pro pacienty s onemocněním COVID-19 zůstává v Hradci Králové v provozu.  

Nemocnici chybí personál  

Nemocnice má v plánu se co nejdřív vrátit do klasického provozu a obnovit neakutní péči o pacienty. Samotné tempo návratu k normálu udává aktuální pandemická situace v Královéhradeckém kraji. Ta se každým dnem zlepšuje. Problémem však zůstává nedostatek personálu. 

„Stále evidujeme vysoký počet z různých důvodů v práci nepřítomných zaměstnanců, například zdravotníků nám chybí zhruba 300, což samozřejmě obnovování provozu komplikuje. Na druhou stranu víme, že mnozí pacienti čekají i na opakovaně odložené výkony a chceme jim co nejdříve pomoci,“ uvedl profesor Palička. 

Pořadí pacientů, kteří čekají na neakutní zákroky a operace, bude určovat sama nemocnice. Přihlížet se bude například ke zdravotnímu stavu a potřebnosti výkonu.  

Fakultní nemocnice musela neakutní operační výkony odložit v souvislosti s epidemií COVID-19 vloni na jaře, na podzim a poté v zimě. Akutní péče o všechny pacienty byla i v této době zajištěna. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, COVID-19, oddělení, provoz, situace, zlepšení, JIP, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice se připravuje na obnovení klasického provozu. Zrušila covidové oddělení na ortopedii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.