Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Operační program Doprava přinesl v Královéhradeckém kraji řadu novinek

PR článek

ČR získala prostřednictvím OP Doprava téměř 123 miliard korun z prostředků EU na řešení klíčových problémů v dopravě. V Královéhradeckém kraji bylo prostřednictvím 29 projektů rekonstruováno nebo postaveno přes 84 kilometrů silnic či železničních tratí.

Tyto významné projekty zlepší v našem kraji dopravní dostupnost, pohodlí cestujících, bezpečnost i plynulost dopravy a také přispějí k lepší kvalitě ovzduší. Níže jsou vybrané projekty z Královéhradeckého kraje, které byly podpořeny z prostředků EU v rámci OP Doprava.  

Silniční projekty

Silnice R35 Hradec Králové (Sedlice) – Opatovice | foto: RoadMedia s.r.o.

Cestování mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je o něco pohodlnější díky stavbě silnice R35 Hradec Králové (Sedlice) – Opatovice. Tento úsek R35 zároveň obě tato města přímo napojuje na dálnici D11, čímž dochází k odstranění nutnosti průjezdu obcemi, jako jsou Opatovice či Březhrad. Výstavba této silnice umožnila výrazné zkrácení jízdní doby, zvýšila bezpečnost jízdy a odstranila dopravní zácpy, které se tam často tvořily.

Prostřednictvím OP Doprava pokračuje i výstavba dálnice D11, a to konkrétně stavbou 1107 Smiřice – Jaroměř, jejímž účelem je vybudování komunikace dálničního typu. Stavba bude spolu s ostatními komunikacemi tvořit součást evropského dopravního koridoru Paříž – Norimberk – Plzeň, Praha – Hradec Králové – Wroclaw – Varšava – Brst – Moskva a bude tak spojovat západní a východní Evropu.

Dálnice D11, stavba 1107 Smiřice - Jaroměř | foto: Antonín Kapraň© MMR

Železniční projekty

Lidé, kteří cestují vlakem z Jaroměře, již mají pohodlnější přístup na nástupiště i nástup do vlaků. Díky projektu Rekonstrukce žst. Jaroměř získala železniční stanice ostrovní nástupiště s mimoúrovňovým přístupem (podchodem) od výpravní budovy. Nainstalováno je nové osvětlení stanice a prostoru nástupišť. Rekonstrukcí prošlo kolejiště i trakční vedení. Lidé se sníženou pohyblivostí určitě ocení i bezbariérový přístup díky novým výtahům.

Rekonstrukce žst. Jaroměř | foto: Správa železnic, státní organizace

Další projekty

Projekt OP Doprava pomohl v Královehradeckém kraji také s rozvojem výstavby nabíjecích stanic pro elektromobily či hybridní vozidla. Díky výstavbě nabíjející stanice pro elektromobily v Jičíně na ul. Dělnická, mohou občané nabíjet svá vozidla ve standardním provedení (AC) 2*22kW. Stanice je vybavena platebním terminálem, který umožňuje jednorázovou platbu každému jejímu uživateli.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, program, Královéhradecký, kraj, novinky, železnice, silnice, projekt, Královéhradecký kraj, Česko, Evropská unie, Hradec Králové, Jaroměř, Sedlice, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operační program Doprava přinesl v Královéhradeckém kraji řadu novinek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.