Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Safari Park je připraven otevřít své brány. Plánuje i potřebná opatření

Zoologické zahrady patří na seznam institucí, které budou moct od 12. dubna obnovit svůj provoz. Otevřít brány návštěvníkům je připravený i Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem. Plánuje zavést nejnutnější opatření, aby splnila případné vládní podmínky. Zahrada je uzavřená od 18. prosince.

Do zoologické zahrady bude moct vejít jen 20 procent její maximální kapacity. Zahrada je navíc připravena poskytnout návštěvníkům bezkontaktní zakoupení vstupenek. „Zcela jistě proto nabídneme veřejnosti tuto bezpečnou a pohodlnou cestu odbavení," potvrdil mluvčí Safari Parku Michal Šťastný. Dodává, že k dispozici budou i zásobníky s dezinfekcí.  

Zahrada bude moct zpřístupnit pouze své venkovní expozice. Na prohlídku nejnovějších členů Safari Parku si tak budou muset lidé ještě chvilku počkat. K vidění však bude například mládě medojeda kapského. „Mladý samec právě objevuje venkovní výběh," uvedl mluvčí. Stejně na tom je také nová samice slona afrického Dumbo.  

Zahradu podržela veřejnost 

Safari Park ve Dvoře Králové vláda zavřela 18. prosince kvůli zhoršující se pandemické situaci. Kvůli nemoci COVID-19 přišla zahrada za poslední rok o zhruba šest milionů korun. Velká vlna solidarity se zvedla poté, co zahrada zveřejnila informaci o možném stěhování některých zvířat.  

Za rok fungování čtyř podpůrných programů zahrada získala přes 25 milionů korun. Celkem zahradu podpořilo přes 70 tisíc lidí, firem i podporovatelů. Zájem o finanční pomoc byl natolik velký, že měla zahrada technické problémy se zpracováním certifikátů.  

Safari Park ukončil rok s přebytkem   

I přes velké finanční výpadky se zoologické zahradě podařilo udržet v černých číslech. Z loňského roku ji zůstalo 800 tisíc korun. Za rok 2020 vydělala zahrada celkem 221,6 milionu korun, přes 220 milionů dala na náklady spojené s provozem.   

V posledních letech před pandemií se návštěvnost Safari Parku pohybovala okolo 540 tisíc lidí. V minulém roce to bylo o 90 tisíc návštěvníků méně. To pro zahradu znamenalo ztrátu ve výši 30 milionů korun. Zoologickou zahradu v loňském roce podpořil i sám Královéhradecký kraj, který zaplatil celkem 74 milionů korun.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Safari Park, Dvůr Králové, otevření, pandemie, vláda, opatření, ZOO Dvůr Králové, zoologická zahrada, zahrada, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park je připraven otevřít své brány. Plánuje i potřebná opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.