Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I Hradec Králové připravuje zápisy dětí do škol on-line. Konat se budou celý duben

I letos bude možné budoucí prvňáčky do hradeckých základních škol přihlásit přes internet. Podle radnice se osvědčil loňský model, i proto budou mít rodiče čas celý duben. Jednotlivé formuláře a přihlášky budou k dostání na internetových stránkách jednotlivých základních škol. Město na území Hradce Králové zřizuje celkem 17 základních škol.

„V případech, kdy rodiče nemohou využít online formu zápisu dětí, jsou vyčleněny dva dny, kdy mohou dorazit osobně, ale bez dětí,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Osobně bude možné své děti zapsat pouze v pátek 16. dubna od 16 do 17 hodin a v sobotu 17. dubna od 9 do 10 hodin. K zápisu je třeba donést občanský průkaz rodiče a rodný list a zdravotní průkaz dítěte.  

„Pokud se rodiče dostaví osobně, bude nutné, aby dodržovali veškerá platná protiepidemická nařízení. Ve školách bude samozřejmě k dispozici také dezinfekce,“ doplnil primátor. 

Do prvních tříd nastoupilo v minulém školním roce zhruba 950 prvňáčků, otevíralo se pro ně 37 tříd. „Za poslední roky rostou počty žáků nastupujících do prvních tříd základních škol. Očekáváme, že tento trend ještě nějakou chvíli potrvá a letos jich bude zase o něco více, i když to možná bude jen v řádu jednotek,“ doplnil vedoucí odboru školství Magistrátu města Hradce Králové Zbyněk Bárta.  

Zápisy on-line formou budou pořádat i například Trutnov, Hořice nebo Náchod. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Král

Štítky škola, zápis, , Hradec Králové, on-line, třída, rodič, dítě, základní škola, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I Hradec Králové připravuje zápisy dětí do škol on-line. Konat se budou celý duben  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.