Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divadlo Drak připravuje velikonoční program pro děti. Spojilo se s dalšími divadly

Během lockdownu Divadlo Drak v Hradci Králové připravuje pravidelné on-line programy pro děti. Nyní se spojilo s divadly v Plzni a Liberci. Každé z těchto divadel odvysílá nejmenším divákům jedno ze svých představení. Celá akce opět proběhne pouze ve virtuálním světě.

Všechna divadla tak společně oslaví velikonoční svátky. Živé vysílání bude dostupné na webech jednotlivých divadel a také na jejich sociálních sítích. Živé přenosy jsou v plánu od 2. do 5. dubna. Čtyřdenní program odstartuje Naivní divadlo Liberec s inscenací Proletět duhou. Divadlo ALFA z Plzně si připravilo Pohádky ovčí babičky. Ty se budou promítat 4. dubna. Ostatní dny bude mít na starosti hradecké divadlo. Připravilo si inscenace Medová královna a Poslední trik Georgese Mélièse. 

„Na duben a květen jsme se domluvili na vzniku společné videotéky divadelních záznamů z našich repertoárů, které divadla nabídnou ke zhlédnutí školkám ve svém kraji,“ prozrazuje další plány ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský

S on-line programem má Divadlo Drak zkušenost 

Například na jarní prázdniny připravily lektorky Jana Nechvátalová a Klára Svobodová pětidenní projekt Srdcem Drak, který představil pět divadelních profesí a zájemci si je mohli vyzkoušet na vlastní kůži.  

Nyní vzniká po městě trasa pěti instalací ve vitrínách divadla, které si mohou zájemci prohlédnout v exteriéru a plnit různé tematické úkoly. 

„Velmi si vážíme toho, že se nám daří i nadále zůstat s našimi diváky v kontaktu a děkujeme všem, kteří nám poskytují k našemu programu zpětnou vazbu. Je pro nás velmi důležité a naplňující vidět, že i za současných omezených možností a bez živého kontaktu, mají naše projekty smysl a podněcují rodiny s dětmi i školní kolektivy ke sledování divadelních inscenací on-line, ale i vlastní tvorbě inspirované pracovními listy našich lektorek a výtvarnic,“ dodává ředitel divadla. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Velikonoce, Divadlo Drak, Hradec Králové, program, on-line, internet, děti, divadlo, Plzeň, Liberec, představení, Divadlo Alfa, Tomáš Jarkovský, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak připravuje velikonoční program pro děti. Spojilo se s dalšími divadly  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.