Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ANKETA: Jak bude vypadat fotbalový stadion? Na koncert se vejde až 25 tisíc lidí

Zastupitelstvo Hradce Králové v pondělí schválilo výběr firem, které postaví vytoužený fotbalový stadion v Hradci Králové. Hodnotící komise vybírala z celkem tří návrhů. Podle vedení města vybraný návrh kvalitou značně převyšoval zbylé dva. Počítá například i s pořádáním velkých koncertů. Jak se vám nová fotbalová aréna líbí?

Nový stadion město nechalo navrhnout podle uvážení zhotovitele. Radnice zadala pouze několik základních pravidel, které musí být dodrženy. Jedním z nich byla podmínka, aby stadion splňoval požadavky UEFA 4 pro mezinárodní utkání.  

Nový návrh počítá s tím, že se na tribuny stadionu vejde až osm tisíc lidí. V případě nutnosti bude možné kapacitu navýšit o dalších 1.300 míst. Řada místních také ocenila, že návrh počítá se zachováním takzvaných lízátek. Jde o speciální osvětlení, které má v Hradci Králové svojí tradici.  

Po stavbě nového fotbalového stadionu bude lokalita prakticky k nepoznání. Uskupení tří firem, jejichž návrh vyhrál, plánují kolem celého fotbalového stadionu natáhnout 300 metrů dlouhou atletickou dráhu. Další běžecká dráha pak bude v osvětleném tulenu přímo pod tribunami. Na stadionu bude k dispozici i posilovna s tělocvičnou.  

Současně navržený stadion myslí i na kulturu a další využití. Prostory budou umožňovat konání kongresů, kulturních akcí i festivalů. V případě koncertů se na hrací plochu vejde až 25 tisíc lidí. Jak bude takový festival vypadat ukazuje i jedna z připravených vizualizací.  

V současné době běží patnáctidenní lhůta, pro případné námitky proti výsledku tendru. Pokud půjde vše podle plánu, město se skupinou firem uzavře smlouvu ještě tento měsíc. Stavět by se mělo začít ještě letos na podzim. 

Jak se vám líbí nový fotbalový stadion?

Celkem hlasovalo113 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky fotbal, stadion, vizualizace, anketa, Hradec Králové, sport, stavba, názor, fotbalový stadion, koncert, FC Hradec Králové, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jak bude vypadat fotbalový stadion? Na koncert se vejde až 25 tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.