Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecká nemocnice se začíná připravovat na obnovení běžného provozu. Situace se výrazně zlepšila

Fakultní nemocnice Hradec Králové se začala připravovat na obnovení běžného provozu. Pandemická situace v Královéhradeckém kraji se zlepšila natolik, že povolil tlak na lůžkové kapacity. První fáze přípravy bude spočívat především v úklidu a vymalování. Kdy by nemocnice ráda obnovila neakutní péči zatím není známo.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je v současné době hospitalizováno zhruba 140 pacientů s onemocněním COVID-19. Ještě na začátku měsíce jich bylo přes 200. Na jednotkách intenzivní péče leží zhruba pět desítek pacientů.  

„Nemocnice se proto začala připravovat na postupné obnovování běžného provozu na části covidových oddělení. Obnovení neakutních příjmů se bude řídit epidemickou situací a pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR," řekl mluvčí hradecké nemocnice Jakub Sochor.  

Situace se lepší i v ostatních nemocnicích v regionu. O pacienty s koronavirem v Královéhradeckém kraji i nadále pečuje nemocnice v Hradci Králové, Vrchlabí a pět krajských nemocničních zařízení. V současné době je pro pacienty s onemocněním COVID-19 volná necelá dvacítka míst na jednotkách intenzivní péče. Klasických lůžek je kolem dvou stovek.  

V současné době se v Královéhradeckém kraji šíří nákaza nejrychleji na Jičínsku, nejlépe je na tom Trutnovsko. Celorepublikový index rizika v rámci pes je v současnosti na 59, tedy třetím stupni. Do něho se Česko dostalo poprvé od začátku roku. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FNHK, Hradec Králové, obnovení, provoz, péče, COVID-19, situace, zlepšení, nemocnice, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Jakub Sochor, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice se začíná připravovat na obnovení běžného provozu. Situace se výrazně zlepšila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.