Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jak bude vypadat kino Vesmír v Trutnově? Radnice zveřejnila vizualizace

Ještě letos se radnice v Trutnově pustí do oprav kina Vesmír z 20. let 20. století. Na opravu se čekalo poměrně dlouho, nová podoba kina tak přináší velká očekávání. Náklady se budou pohybovat kolem 96 milionů korun, jde tak o největší investici města. Radnice nyní zveřejnila vizualizace interiérů.

„Kino Vesmír, dnes již kulturní památka, bylo postavené v roce 1928. V polovině 70. let prošla budova rozsáhlou přestavbou, ovšem dnes je již dožitá a pokud chceme trutnovským divákům nabídnout pohodlí a příjemný zážitek z promítání filmů, musíme do ní investovat. Přeci jen jsme třicetitisícové město, které si zaslouží moderní a funkční kino,“ vysvětluje starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). 

Asi největší změnou bude pro návštěvníky zmenšení současného sálu, ten však doplní úplně nový. Nové hlediště s novými sedačkami bude mít kapacitu 256 diváků. Do druhého sálu se vejde necelá čtyřicítka lidí.  

„Navrhli jsme změnu organizace provozu, vyřešili jsme bezbariérovost, navýšili kapacitu nových toalet a posílili prostor pro občerstvení,“ autor architektonického návrhu Michal Rosa.  

V těchto dnech radnice připravuje výběrové řízení na firmu, která rekonstrukci provede. Smlouvu chce mít město podepsanou do května. Samotná rekonstrukce by pak měla začít ještě před prázdninami. Hotová bude do jednoho roku od předání staveniště. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, foto, vizualizace, vesmír, kultura, rekonstrukce, kino, Ivan Adamec, ODS, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat kino Vesmír v Trutnově? Radnice zveřejnila vizualizace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.