Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radnice může podepsat smlouvu na nový fotbalový stadion. ÚOHS zastavil správní řízení v tendru

Dobrá zpráva přišla pro fanoušky hradeckého fotbalu i samotné město. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zastavil řízení v tendru na nový fotbalový stadion. Toto řízení blokovalo případný podpis nové smlouvy s dodavatelem. Nyní mu nic nebrání.  

„Včera jsem prostřednictvím administrátora zakázky obdržel od ÚOHS rozhodnutí o zastavení správního řízení. Blokace podpisu s vysoutěženým zhotovitelem ze strany ÚOHS by po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí měla být odstraněna,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se zabýval stížností, kterou podala společnost PORR. Podle ní nebyla správně nastavená pravidla ani zadávací kritéria. Jelikož nikdo nevěděl, jak dlouho bude vyšetřování úřadu trvat, hrozilo, že nebude moct být s dodavatelem podepsána smlouva.  

K podpisu smlouvy dojde až po březnovém jednání zastupitelstva, a to jen za předpokladu, že bude schválena firma, kterou navrhl administrátor stavby. Hodnotící komise vybírala z celkem tří nabídek, nejvíce je zaujala ta od uskupení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Ty hodlají nový fotbalový stánek postavit za 868 milionů korun bez DPH.  

„Ačkoliv to v tuto chvíli vypadá skutečně velmi nadějně, tendr bude ukončený až právě podpisem smlouvy. Stále musíme dbát na zákonné lhůty a podmínky zadávacího řízení, stejně tak nemůžeme předjímat rozhodnutí zastupitelstva,“ doplňuje náměstek Bláha. 

Městu se stavba fotbalového stadionu dlouhodobě nedaří. Příprava na rekonstrukci fotbalového stánku se táhne už 15 let. Hradec Králové vypsal celkem čtyři tendry, ten poslední minulý rok v září. Jedná se o největší investiční akci města. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, tendr, soutěž, společnost, sport, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, fotbalový stadion, Jiří Bláha, ODS, Porr, Strabag, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frenk Kraj

Čekáme 30. let na nový stadion....Pokud nyní zastupitelstvo neschválí a nepodepíše primátor smlouvu,je to na rezignaci všech členů rady na mandát zastupitele.....

Pondělí, 29. března 2021, 07:59Odpovědět

Radnice může podepsat smlouvu na nový fotbalový stadion. ÚOHS zastavil správní řízení v tendru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.