Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gymnastický spolek z Hradce nemá kde cvičit, staví si proto vlastní tělocvičnu. Na rekonstrukci uspořádal sbírku

Gymnasti z Hradce Králové nemají kde trénovat. V několika posledních letech vyzkoušeli celou řadu tělocvičen, žádná z nich jim ale nevyhovovala. Tým tak nakonec využil zákazu sportovaní a pustil se do oprav prostorů, které objevil v obci Stěžery u Hradce Králové. Pomáhá, kdo může; gymnasti, jejich rodiče i dobrovolníci. Aby tým sehnal dostatek peněz, založil i sbírku.

Hledání ideálního místa na gymnastiku paradoxně začalo právě ve Stěžerách. Tým začínal v tělocvičně za hospodou. Odtud se ale následně přesouval například do Předměřic nebo Sendražic. Nakonec se gymnasté spojili s parkouristy v Kuklenách, kde přechodně používali jejich tělocvičnu.  

Podle trenérky sportovní gymnastiky Zuzany Mohylčákové jsou Stěžery ideálním místem. „Do Stěžer je naprosto ideální spojení například pro rodiče. Pravidelně sem zajíždí i MHD,“ říká.  

Ve Stěžerách se gymnastům z Hradce Králové zalíbil prostor, který dříve sloužil jako sklad potravin. Jde o velký prostor, který nebyl dlouhodobě využívaný. „My to tak všechno vyklízíme, bouráme příčky a sundáváme starou vzduchotechniku,“ řekla Hradecké Drbně Mohylčáková. Cílem je vytvořit co největší prostor a ten upravit tak, aby se zde dalo cvičit. Nové mají být toalety, šatny i sklad na gymnastické náčiní. S rekonstrukcí pomáhají i rodiče samotných dětí.  

Gymnasté mají nájemní smlouvu od 1. března, vše hotové chtějí mít do uvolnění vládního nařízení. „Počítáme i s tím, že bychom otevřeli za nějakých provizorních podmínek,“ řekla trenérka. To nejdůležitější chce sportovní spolek stihnout do června. Pak už půjde především o kosmetické dodělávky.  

Rekonstrukci podporuje i sbírka na HitHitu 

V současné době se předpokládá, že náklady na rekonstrukci starých skladů vyjdou na půl milionu korun. I proto se gymnasté rozhodli, že uspořádají sbírku na HitHitu. Cílem bylo získat 150 tisíc korun, to se povedlo už během pátečního dopoledne. „Něco máme z dotací, něco máme z vlastních zdrojů a ten zbytek zaplatíme právě z této sbírky,“ řekla Mohylčáková.  

V rámci online podpory gymnasty podpořili především jejich rodiče. Samotná sbírka trvá až do až do středečního odpoledne.  

Nová tělocvična by mohla sloužit veřejnosti  

Gymnasté by se chtěli o novou tělocvičnu u Hradce Králové podělit. Zpřístupnit ji mají v plánu například pro dopolední cvičení rodičů s dětmi. „Něco podobného podle mě v Hradci Králové chybí. Jsou tu tělocvičny, které jsou zaměřené spíše na kolektivní sporty,“ řekla Mohylčáková. Podle jejich slov právě tyto sportovní haly nesplňují požadavky mladých lidí.  

„Chceme tak vytvořit něco, kde lidé nebudou jenom cvičit. Byli bychom velice rádi, kdyby sem chodili lidé sdílet i tu naši komunitu,“ dodala trenérka. Aktivních členů má spolek zhruba 100. Všichni z nich by měli postupně nové prostory využívat. 

Ohodnoť článek

Foto IG: tymsgp

Štítky gymnastika, tým, sport, Stěžery, Hradec Králové, sbírka, dobrovolník, peníze, video, foto, rekonstrukce, tělocvična, gymnasta, Sendražice, Kukleny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnastický spolek z Hradce nemá kde cvičit, staví si proto vlastní tělocvičnu. Na rekonstrukci uspořádal sbírku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.