Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové nabízí titul profesora on-line výuky

Univerzita Hradec Králové nově nabízí získání titulu profesor on-line výuky. Nejvyšší možný akademický titul profesor mohou na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové (PřF UHK) získat odborníci na e-learning, didaktiku informatiky nebo on-line výuku v oboru Informační a komunikační technologie ve vzdělávání.

"Silnou potřebu rozvíjet oblast ICT ve vzdělávání ukázala aktuální situace téměř rok trvající pandemie a on-line výuky. Už nejde jen o pochopení, jak technologie ovládat, důležité je umět tvořit i vhodné materiály, které budou pro danou technologii vhodné, znát jejich rizika a výhody. Právě s tím nyní mnoho škol zápasí a materiály vytvářejí učitelé často doslova na koleni," uvedl vedoucí Katedry aplikované kybernetiky PřF UHK Štěpán Hubálovský.

Podle zástupců UHK je univerzita v oboru Informační a komunikační technologie ve vzdělávání v České republice průkopníkem.

Katedra aplikované kybernetiky je jednou ze součástí Přírodovědecké fakulty UHK. Ke studiu nabízí bakalářský program Informatika se zaměřením na vzdělávání, navazující magisterský program Učitelství informatiky pro střední školy a doktorský program ICT ve vzdělávání.

UHK vznikla v roce 2000 z Vysoké školy pedagogické. Nabízí studium na čtyřech fakultách, na fakultě informatiky a managementu, přírodovědecké fakultě, filozofické fakultě a pedagogické fakultě. UHK studuje zhruba 6500 lidí, má i zahraniční studenty, kterých ale kvůli koronaviru v současném akademickém roce výrazně ubylo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto UHK

Štítky ČR, školy, správa, internet, vysoké, Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové, technologie, Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové nabízí titul profesora on-line výuky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.