Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Startuje čtvrtfinále nejvyšší hokejové soutěže. Hradec Králové jede do Liberce

Hradecký Mountfield dnes od 19:00 čeká úplně první zápas v rámci čtvrtfinále nejvyšší hokejové soutěže. V boji o postup si budou muset hráči poradit s Libercem, který má dlouhodobě nad Hradcem Králové navrch. Cílem je tak uhrát alespoň jeden zápas na ledě soupeře.

Hráči Hradce Králové jsou nyní pod velkým tlakem. Ačkoliv předkola a čtvrtfinále dělí čtyři volné dny, hráči dovolenou nedostali. Volno dostal tým pouze na jeden den. Zbytek času trávili u příprav na svého nového soupeře. „V Liberci máme i přípravu a trénink, po pátečním souboji se vracíme domů a hrajeme opět v pondělí a úterý,“ řekl trenér hradeckých hokejistů Vladimír Růžička

K postupu v rámci čtvrtfinále potřebuje tým o jeden vítězný zápas více. V krajním případě se tak mohou oba celky postavit proti sobě až sedmkrát. „Jak se hraje na čtyři vítězná utkání, tak vždy je velmi důležité uhrát jeden zápas na ledě soupeře. To je i naše přání, aby ta série mohla pokračovat dále,“ řekl trenér.  

Liberec může být pro Mountfield oříškem 

Ve vzájemných statistikách na webových stránkách hradeckého klubu je evidováno posledních 39 utkání. V nich Hradec Králové vyhrál jen 17krát. Poslední play off sérii se Severočechy podstoupil Hradec v sezóně 2017/18, kdy dokázal v sedmém utkání na domácím ledě vyhrát 2:1 a postoupit mezi poslední čtyřku.  

„Liberec má silný útok, umí dávat branky a mají hráče s výbornou koncovkou. Tohle si musíme všechno pohlídat, je to silné mužstvo. Na druhou stranu se nemůžeme koukat kolem sebe, v první čtyřce jsou silní všichni,“ říká Růžička. 

S Litvínovem to byla rychlá hra 

Ačkoliv se předpokládalo, že série s Litvínovem v rámci předkol bude vyrovnaná, nebylo tomu tak. Hradec Králové porazil svého soupeře ve třech zápasech 3:0. „Bylo to lepší než v základní části, kde si nemyslím, že to bylo úplně stoprocentní. V téhle sérii ukázalo mužstvo velkou sílu a podporu od výborného brankáře,“ říká Růžička.  

Dnešní zápas čtvrtfinále Hradce Králové s Libercem začíná v 19:00. Fanoušci ho mohou sledovat na O2 TV Sport. 

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, Hradec Králové, Liberec, zápas, čtvrtfinále, extraliga, hokej, postup, Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, soutěž, Vladimír Růžička, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje čtvrtfinále nejvyšší hokejové soutěže. Hradec Králové jede do Liberce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.