Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muž na drogách vykrádal sklepy i domy, na policisty vytáhl penis. Zatčen byl kvůli nenasazené roušce

Bral vše, co mu přišlo pod ruku; investiční alkohol, počítačové hry, sportovní vybavení i auta. Ty ukradl tři, další tři vykradl. Dokonce vykradl jedno odběrové místo. Nakonec na sebe upozornil policii tak, že neměl nasazenou roušku. Při jeho kontrole se přišlo na to, že jde o známou firmu. Podle policie je čtyřiadvacetiletý muž obviněn z celkem pěti trestných činů, které spáchal v době nouzového stavu. Za to mu hrozí až osm let vězení.

„K jeho dopadení pomohla malá náhoda. Na hlavním nádraží v Pardubicích na sebe upoutal pozornost policistů tím, že neměl zakryté dýchací cesty. Policejní hlídka ho vyzvala k nasazení respirátoru,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Ke své další smůle rozepl svůj batoh přímo na očích policistů. Ty v něm viděli několik občanských průkazů a techničáků od vozidel. Muž se ani nepokoušel zapírat. Rovnou přiznal, že je vše kradené. Skončil tak v policejní cele. 

Následným vyšetřováním se přišlo na to, že spáchal minimálně 15 loupeží za poslední tři měsíce. Při nich napáchal škodu, která se vyšplhala na 360 tisíc korun. Největší škodu způsobil v jednom sklepě v Hradci Králové. Odtud si odnesl desítky lahví vína, dvě láhve investičního alkoholu, sportovní vybavení, počítačové hry a další věci za celkem 220 tisíc korun.  

Vloupal se také do jednoho penzionu na Trutnovsku, odkud odnesl holicí strojky, smartbook, hodinky a klíče od vozidla. Dokonce se vloupal i do jednoho z odběrných míst v Jaroměři, kde ukradl flash disky a pár klíčů. Nakonec ukradl tři osobní vozy, do dalších tří se vloupal. 

Na policisty vytáhnul penis a sliboval odplatu  

Policie čtyřiadvacetiletého muže velice dobře zná. Už jednou byl na policejní služebně vysvětlovat porušení zákona, které spáchal na konci ledna. Při odchodu ze služebny se do paměti policistů vryl jedním nesmazatelným gestem.  

„Všechny policisty slovně urážel a hrozil odplatou. Za vstupem se otočil a vytáhl přirození, které začal ukazovat dalším osobám,“ řekla mluvčí. Během vyšetřování policie zjistila, že je mladík pravidelným uživatelem drog.  

Muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost stíhán opakovaně. Naposledy loňského září byl za krádež odsouzen ke 300 hodinám obecně prospěšných prací. Jelikož už policii došla trpělivost, požádala soudce o vzetí muže do vazby. Ten o víkendu souhlasil.  

O tom samém muži Hradecká Drbna psala už minulý týden v úterý. Policie ho chytila, jak se zákazem řízení a pod vlivem drog řídil osobní auto s otevřeným zavazadlovým prostorem. I po tomto kousku skončil na policejní služebně. Venku se však dlouho neohřál.   

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, muž, krádež, respirátor, přirození, výhružka, vazba, soud, stíhání, Pardubice, Královéhradecký, kraj, droga, flash disk, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Černý

A já myslel proto, že neměl nasazenou ochranu....

Úterý, 16. března 2021, 17:41Odpovědět

Muž na drogách vykrádal sklepy i domy, na policisty vytáhl penis. Zatčen byl kvůli nenasazené roušce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.