Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chce ulehčit své kase. Žádá o dotaci na stavbu odlehčovací služby Honkova

Odlehčovací služba Honkova v Hradci Králové se začala stavět v září minulého roku. Kompletně hotovo má být letos na podzim. Za demolici původního objektu a stavbu nového má magistrát zaplatit 115 milionů korun. Nyní se pokusí získat dotaci, která by pokryla 45 milionů.

„Tato podpora je určena pro zařízení sociálních služeb poskytující sociální péči typu domov pro seniory, domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, týdenní stacionář nebo právě v našem případě odlehčovací služby poskytované pobytovou formou,“ říká náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová (ANO). 

Konkrétně Hradec Králové žádá o dotaci na novou výstavbu. Peníze by tak radnice mohla použít na vše, co se týká stavební části. Podle náměstkyně Štayrové by bylo možné peníze použít například i na vnitřní vybavení či technické nebo sociální zařízení.  

Stavba jde podle plánu, hotovo bude na podzim 

Stavba odlehčovací služby Honkova jde podle plánu. Stavební firma počítá s dokončením stavby během letošního podzimu. Výstavba se teď nachází ve fázi hrubé stavby, která by měla trvat do konce března. Následovat budou práce uvnitř stavby jako jsou vnitřní omítky nebo technické zařízení budovy. Jde například o kanalizace, kabeláže a vzduchotechniku. 

Radnice za stavbu nové služby zaplatí celkem 116 milionů korun. Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Honkova, služba, sociální, Hradec Králové, dotace, finance, stavba, podzim, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce ulehčit své kase. Žádá o dotaci na stavbu odlehčovací služby Honkova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.