Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Silnice z Hradce na Chlumec je opět průjezdná

, aktualizováno 26. července 2018, 12:48

Všechny složky integrovaného záchranného sytému dnes ráno vyjížděly k vážné nehodě nedaleko Urbanic, k událostí došlo v místě, kde se opravuje silnice. Ke střetu došlo pravděpodobně tak, že řidič kamionu nedobrzdil a zezadu narazil do dvou stojících osobních vozidel a jednoho kamionu. Zhruba od dvanácté hodiny je silnice opět průjezdná.

Informace, které se dozvěděli operátoři na tísňové lince 155 od počátku svědčily o závažnosti situace. Z místa bylo hlášených pět zaklíněných osob. „Na místo byly proto vyslány čtyři záchranářské posádky, dva lékaři, vrtulník letecké záchranné služby a inspektor provozu, který se ujal řízení zdravotnické složky zásahu,“ řekl mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

„Průzkumem místa hasiči zjistili, že se mezi dvěma nákladními vozy nachází značně poškozené dva osobní automobily, ze kterých bylo potřeba vyprostit pět zaklíněných osob. Jeden z osobních vozů zůstal na komunikaci, druhý se nacházel mimo vozovku v příkopu,“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

PSALI JSME: Hromadná nehoda dnes ráno uzavřela silnici z Hradce na Chlumec

Zraněné ošetřovali záchranáři již v průběhu vyprošťování ze zdemolovaných vozidel. „I přes značný rozsah poškození a zdeformování obou osobních vozidel všech pět cestujících v průběhu vyproštění i ošetřování se záchranáři komunikovalo. Zdravotníci nakonec ošetřili dva lehce a čtyři těžce zraněné účastníky nehody. Všichni byli sanitkami a vrtulníkem transportováni do traumacentra ve Fakultní nemocnici Hradec Králové,“ popsal mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Provedení dechové zkoušky bylo možné pouze u nezraněného řidiče stojícího kamionu. Zkouška prokázala, že před jízdou alkohol nepožil. U ostatních řidičů byl nařízen odběr krve.

Autoři | Foto ZZS KHK

Štítky nehoda, doprava, Policie ČR, vyšetřování, silnice, Hradec Králové, Chlumec, osobní vůz, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice z Hradce na Chlumec je opět průjezdná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.