Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Hradci Králové se bude učit datová věda. UHK získalo akreditaci pro navazující program

Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové získala akreditaci pro navazující magisterský studijní program Datová věda. Absolvent programu získá klíčové znalosti z matematické statistiky, informatiky a zpracování velkých dat. Přihlášku na nový program mohou zájemci podávat do 31. března.

„Naše fakulta se vždy snažila držet krok s dobou a když jsme před třemi lety přemýšleli, kam se posunout dál, vsadili jsme právě na datovou vědu neboli Data Science. Jsme velice potěšeni tím, že poslední prognózy a odhady vývoje pracovního trhu v oblasti IT potvrzují, že toto rozhodnutí bylo správné,“ řekl proděkan FIM UHK Tomáš Kozel. Podle lidí z oboru stoupá poptávka po jedincích, kteří zvládnou analyzovat velké množství dat.  

Pro Univerzitu Hradec Králové je to už třetí nová akreditace za poslední dobu. Například až do roku 2030 byla prodloužena akreditace studijního programu Management cestovního ruchu a vznikl navazující magisterský program Ekonomika a management.  

Univerzita Hradec Králové byla založena v roce 1992. V současnosti na ní studuje více než 6,5 tisíc studentů. Univerzita nabízí téměř 150 akreditovaných studijních programů. Budoucí studenti si mohou vybrat jednu ze čtyř fakult; filozofickou, pedagogickou, přírodovědnou a fakultu informatiky a managementu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto UHK

Štítky UHK, Hradec Králové, IT, datová věda, akreditace, univerzita, vzdělání, FIM, Univerzita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se bude učit datová věda. UHK získalo akreditaci pro navazující program  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.