Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie o víkendu zesílí kontroly. Zaměří se především na turisty, kteří budou chtít na hory

Policie v Královéhradeckém kraji o víkendu zesílí kontroly cestování do Krkonoš a Orlických hor. Podle vládních epidemických opatření k omezení pohybu mohou hory navštívit jen místní obyvatelé. Na hřebenech Krkonoš leží až metr sněhu a o víkendu by v nich mělo panovat slunečné počasí.

Policie připomíná, že vládní opatření nedovoluje lidem provozovat volnočasové aktivity mimo katastr obce, v níž má člověk trvalý pobyt či bydliště.

Dodržování omezení pohybu v Královéhradeckém kraji kontroluje několik stovek policistů. Při kontrolách jim pomáhá 20 příslušníků Celní správy ČR a více než 100 vojáků. Hlídky namátkově kontrolují vozidla a pohyb lidí nejen na hranicích okresů, ale po celém území kraje.

Policisté v Královéhradeckém kraji při kontrolách dodržování omezení pohybu od pondělí do čtvrtečního rána zamezili jízdě mezi okresy řidičům 167 aut. Například za středu a noc na čtvrtek udělali přes 6.200 kontrol, při nichž zjistili 270 přestupků. "Většina z nich byla vyřešena domluvou," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Policisté kromě omezení pohybu například kontrolují i nařízení o používání roušek a respirátorů či uzavření provozoven.

Současný provoz na silnicích policie v kraji hodnotí jako klidnější a plynulejší. Přesto se podle Vlčkové objevují řidiči, kteří riskantní rychlou jízdou omezují ostatní. "Policisté se proto zaměří ve vyšší míře i na dodržování pravidel silničního provozu, tedy i na kontrolu nejvyšší povolené rychlosti," uvedla.

V celé zemi od pondělí lidé nesmí cestovat mezi okresy, s výjimkou cest do zaměstnání, na úřad nebo k lékaři. Volný čas mohou lidé trávit pouze na území obce či města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, policie, automobilová, hory, Královéhradecký, kraj, Krkonoše, Orlické hory, kontrola, Královéhradecký kraj, Celní správa České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie o víkendu zesílí kontroly. Zaměří se především na turisty, kteří budou chtít na hory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.