Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Starosta Náchoda Jan Birke se vyléčil z covidu. Nemocnice ho propustila do domácího léčení

Starosta Náchoda a poslanec Jan Birke (ČSSD) se vyléčil z komplikovaného průběhu nemoci COVID-19. V minulých dnech ho nemocnice propustila do domácího léčení. Pozitivně otestován na koronavirus byl 9. února. Do nemocnice byl převezen poté, co se jeho zdravotní stav zkomplikoval kvůli zápalu plic. Kde se s virem mohl setkat neví.

Do Fakultní nemocnice Hradec Králové byl Jan Birke převezen 18. února. "Sáhl jsem si na dno a průběh nemoci mě zaskočil. Díky skvělé a obětavé práci všech lékařů a sestřiček z týmu Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ řekl. Na svých sociálních sítích popsal situaci, která se v nemocnici děla kolem jeho lůžka. 

 

Jan Birke je od roku 2013 poslancem Parlamentu České republiky. V komunální politice na Náchodsku figuruje od roku 2002, kdy se dostal do zastupitelstva města. V listopadu 2010 byl zvolen starostou.

V posledních krajských volbách byl za ČSSD zvolen zastupitelem Královéhradeckého kraje, když kandidoval za koalici SPOLU PRO KRAJ společně se Zelenými. Mezi lety 2017 a 2018 působil i jako místopředseda ČSSD.

Podle čísel Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje patří Náchodsko do nejvíce zasažených oblastí. V současné době je zde potvrzeno přes dva tisíce aktivních případů onemocnění COVID-19. Víc jich je jen na Hradecku. 

Ohodnoť článek

Foto FB: Jan Birke

Štítky Jan Birke, nemocnice, nemoc, COVID-19, vyléčeno, Hradec Králové, Náchod, poslanec, starosta, ČSSD, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Parlament České republiky, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Náchoda Jan Birke se vyléčil z covidu. Nemocnice ho propustila do domácího léčení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.