Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Horská služba musela pro opilého turistu pod Sněžku. Chtěl si tam postavit stan, místo toho skončil na záchytce

Tento týden v noci museli záchranáři pro turistu, který si zavolal pomoc z Krkonoš. Podle jeho slov se nacházel nedaleko Sněžky a už mu došla síla na to, aby pokračoval. Do telefonu mluvil nesrozumitelně a neodpovídal na otázky dispečera. Díky lokalizaci telefonu se nakonec podařilo najít jeho přesnou polohu.

„Dobrý den. Já jsem tady pod Sněžkou a nějako jsem tady přimrznul nebo co,“ řekl turista operátorce. Následně se snažil vysvětlit, že je u nějakého potoku a vidí boudu. Následně dispečerce začal tvrdit, že si chtěl pod Sněžkou postavit stan.  

„Po necelé hodině se ho záchranářům podařilo najít. Nacházel se na cestě mezi boudou pod Sněžkou a boudou v Obřím dole. Na sobě měl promočené oblečení, které nebylo vhodné do horského terénu,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Za mužem se vydala policejní hlídka v doprovodu jednoho člena horské služby. 

Muž byl sice nebyl zraněn, ale na první pohled silně podchlazený a také pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,75 promile. Policisté ho tak převezli na protialkoholní léčebnu. Tam lékař zjistil, že během své noční vycházky po hřebenech hor vypil zhruba půl litru tvrdého alkoholu.  

Třicetiletý muž z Teplic má smůlu i v tom, že se po 21. hodině pohyboval v uzavřeném okrese. Porušil tak hned dvě vládní opatření; noční zákaz vycházení a zákaz pohybu v uzavřeném okresu. „Přestupkové jednání po prošetření předáme příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky Sněžka, Krkonoše, muž, alkohol, telefonát, video, záchranář, policie, Obří důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba musela pro opilého turistu pod Sněžku. Chtěl si tam postavit stan, místo toho skončil na záchytce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.