Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náchod opraví silnici k nemocnici. Rekonstrukci připravuje pět let

Město Náchod opraví Purkyňovu ulici. Práce za 12 milionů korun mají začít na jaře. Radnice rekonstrukci silnice k dolnímu areálu nemocnice připravovala pět let. Odkládala ji hlavně kvůli modernizaci nemocničního areálu.

“Dobrou zprávou je, že se podařilo tuto investiční akci vysoutěžit za cenu o téměř čtyři miliony korun nižší, než byly předpokládané náklady podle projektu,” vysvětluje místostarosta Náchoda Jan Čtvrtečka (ČSSD). Původně město plánovalo, že za opravu zaplatí 16 milionů korun.  

Oprava silnice by měla být zahájena ještě letos na jaře, od předání staveniště potrvá půl roku. Během prací budou muset řidiči počítat s komplikacemi v dopravě. Součástí opravy komunikace je nové veřejné osvětlení, chodníky s bezpečnostními prvky, místa pro přecházení. Rekonstrukce zachová parkovací místa. 

"Budeme veřejnost informovat o konkrétních dopravních omezeních a objízdných trasách. Rekonstrukce se nedotkne pouze složek IZS," uvedla mluvčí města Nina Adlof

Souběžně s rekonstrukcí komunikace uloží společnost Vodovody a kanalizace Náchod v jedné z částí potrubí pro nový přivaděč vody. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Náchod, oprava, silnice, nemocnice, Purkyňova, rekonstrukce, doprava, Jan Čtvrtečka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod opraví silnici k nemocnici. Rekonstrukci připravuje pět let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.