Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cestující veřejnou dopravou mají k dispozici nový informační web. Pomůže s orientací

Královéhradecký kraj spustil nové internetové stránky pro cestující ve veřejné dopravě. Kromě aktuálních spojů a výluk zde lidé najdou například i tipy na výlet nebo statistiky o dopravě v regionu.

Nová webová stránka s názvem Veřejná doprava Královéhradeckého kraje funguje na adrese https://www.dopravakhk.cz/

„Mohou si zde rychle vyhledávat své spoje, najdou zde informace o aktuální poloze autobusů a vlaků, výlukách či uzavírkách nebo všeobecné aktuality z oblasti veřejné dopravy. Věřím, že nový web bude užitečný a praktický pro všechny cestující,“ uvedl radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS).

Kromě výše zmíněného, zde cestující najdou i seznam zaručených přípojů, na které je třeba při cestě přestoupit. Nechybí ani přehledné informace o jízdném a tarifech IDS IREDO. 

Královéhradecký kraj změnil některé názvy zastávek

Od 7. března se budou některé zastávky v Královéhradeckém kraji jmenovat jinak. Změny se budou týkat jak meziměstské, tak hromadné dopravy v některých městech. 

Některé z nich se nacházejí přímo v Trutnově a v jeho integrovaných obcích. „Většinou jde jen o drobné úpravy názvů, aby odpovídaly správné normě pojmenování autobusových zastávek či pravopisu. Některé změny jsou však výraznější, protože původní názvy byly neaktuální či zavádějící,“ vysvětluje starosta města Trutnova Ivan Adamec (ODS).

Kompletní seznam nových názvů cestující najdou v tomto dokumentu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KORID LK

Štítky autobus, vlak, web, portál, informace, cestování, Královéhradecký, kraj, doprava, veřejnost, zastávky, veřejná doprava, Královéhradecký kraj, ODS, Václav Řehoř, Trutnov, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující veřejnou dopravou mají k dispozici nový informační web. Pomůže s orientací  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.