Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Provizorní testovací centrum v trutnovském UFFU se osvědčilo. Nově bude testovat třikrát týdně

Nové odběrové místo ve společenském centru UFFO v Trutnově se osvědčilo. Město ho do provozu uvedlo minulý týden s tím, že testovat se bude dvakrát do týdne. Nyní se radnice rozhodla, že odběrové hodiny rozšíří. Nově bude centrum otevřeno tři dny v týdnu.

„S ohledem na velký zájem veřejnosti o antigenní testování na COVID-19 v budově společenského centra UFFO navyšujeme kapacitu. Kromě avizovaného úterý a čtvrtka se tento týden bude testovat také ve středu,“ potvrdila mluvčí radnice v Trutnově Michaela Dědková. Právě dnes se mohou nechat lidé otestovat od 9:00 do 16:00. Ve stejném čase to půjde i zítra.

Antigenní testování v UFFU je bezplatné a není třeba na něj předem vytvářet online rezervaci. K odebrání vzorku je potřeba pouze občanský průkaz a kartička pojištěnce. Výsledek antigenního testu je znám do zhruba 15 minut. Pokud vyjde pozitivně, je pacient hned otestován i metodou PCR. Následně mu je nařízena domácí izolace.

V Královéhradeckém kraji se testování provádí ve všech krajských nemocnicích, soukromé nemocnici ve Vrchlabí i Fakultní nemocnici Hradec Králové. V krajském městě jsou odběrová místa i u Univerzity Hradec Králové, na letišti a Ulrichově náměstí. Na všechna tato místa je třeba si předem rezervovat termín.

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Uffo, Trutnov, test, COVID-19, koronavirus, antigenní testování, PCR, zájem, rozšíření, středa, Univerzita Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provizorní testovací centrum v trutnovském UFFU se osvědčilo. Nově bude testovat třikrát týdně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.