Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Labská stezka má za sebou rekordní rok. Využilo ji nejvíce lidí v historii

I díky pandemii využilo Labskou stezku v roce 2020 rekordní množství turistů. Nešlo jenom o cyklisty a bruslaře, řada lidí vyrazila na stezku i po svých. Oproti dlouhodobému průměru je nárůst lidí od 10 až 30 procent. Sčítání lidí na Labské stezce probíhá od roku 2014.

„Takový meziroční nárůst nebyl dosud na Labské stezce zaznamenán. Podepsalo se na něm jak jarní oteplení, tak protiepidemická opatření, kdy lidé více vyhledávali pobyt v přírodě. Například v dubnu a květnu převyšovala celková návštěvnost průměr minulých let více než dvojnásobně,“ říká radní Adam Valenta (Piráti).

Například u Smiřic bylo během loňského roku napočítáno téměř devět tisíc turistů. Je to třikrát více než v roce 2019. Dvojnásobek lidí bylo zaznamenáno i na Kuksu nebo ve Vysoké nad Labem.

Nejvíc turistů bylo na Labské stezce 8. května, kdy se na všech sledovaných lokalitách pohybovalo kolem dvou tisíc lidí. Úplným rekordmanem je úsek ve Vysoké nad Labem. Zde bylo 15. března 3.600 lidí v jeden jediný den.

Labská stezka je mezinárodní cyklotrasa vedoucí od pramene Labe do Hamburku. V České republice je značena jako dálková cyklotrasa č. 2. První úseky začaly na české straně vznikat v 90. letech minulého století. Jedná se o jednu z nejpopulárnějších říčních cyklotras v Evropě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky Labská stezka, Labe, turistika, cyklista, turista, pandemie, sčítání, rekord, Královéhradecký, kraj, cyklistická trasa, Česká pirátská strana, Vysoká nad Labem, historie, Evropa, Smiřice, Česko, Kuks, Hamburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Labská stezka má za sebou rekordní rok. Využilo ji nejvíce lidí v historii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.