Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za kraj povede STAN do voleb starosta Nové Paky Josef Cogan. Jasno mají i ostatní strany

Hnutí STAN povede do říjnových sněmovních voleb v Královéhradeckém kraji starosta Nové Paky Josef Cogan. Hnutí to dnes oznámilo na twitteru. Na kandidátce koalice STAN a Pirátů bude Cogan dvojkou. Lídrem se již dříve stal poslanec Pirátů Martin Jiránek z Trutnova.

Piráti v čele koaliční kandidátky obsadí i třetí a čtvrté místo, která zaujmou Tomáš Unger z Náchoda a Michal Čepelka z Broumova. STAN pak na přední místa nominovalo bývalého primátora Hradce Králové a současného velvyslance v Kuvajtu a Kataru Martina Dvořáka, starostku městyse Mladé Buky Lucii Potůčkovou a starostu Vamberka Jana Rejzla.

Při volbách v roce 2017 Piráti i STAN kandidovali samostatně. V Královéhradeckém kraji získali Piráti 10,7 procenta hlasů a jeden poslanecký mandát pro lídra Jiránka. Hnutí STAN získalo 5,1 procenta hlasů a poslanecký mandát v kraji nezískalo. Volby v kraji v roce 2017 vyhrálo hnutí ANO téměř s 32 procenty hlasů a ziskem pěti poslaneckých mandátů.

PŘEHLED: Královéhradecký kraj má lídry do říjnových sněmovních voleb

Největší politickou událostí roku 2021 budou říjnové volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V Královéhradeckém kraji už mají jednotlivé politické strany jasno o svých lídrech. Většinou se jedná o současné poslance.

STAN na základě dohody s Piráty obsadí pozici lídra kandidátky ve čtyřech krajích. Celostátním lídrem uskupení bude předseda Pirátů Ivan Bartoš. Mezi programové priority koalice patří nízké daně, dostupná zdravotní péče v regionech, ochrana klimatu, inovace či transparentní vládnutí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB. Josef Cogan

Štítky ČR, volby, sněmovna, STAN, Královéhradecký, kraj, Nová Paka, Josef Cogan, přehled, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, Martin Jiránek, Královéhradecký kraj, Trutnov, Michal Čepelka, Martin Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za kraj povede STAN do voleb starosta Nové Paky Josef Cogan. Jasno mají i ostatní strany  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.