Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Starosta Náchoda musel být hospitalizován s covidem. Pozitivně byl otestován už na začátku měsíce

Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD) musel být hospitalizován ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. COVID-19 u něho prokázal test, který podstoupil na začátku února. Zdravotnické zařízení ho hospitalizovalo ve čtvrtek ve středně vážném stavu se zápalem plic.

"Abych předešel zbytečným spekulacím nebo poplašným zprávám, chci vás ujistit, že s tím zákeřným virem i nadále bojuji. Trochu mi to teď zkomplikoval zápal plic, který se mi k tomu přidal. Jsem v dobrých rukou, mám veškerou péči nejen lékařů, ale i své rodiny," řekl dnes náchodský jednapadesátiletý starosta.

Jan Birke je od roku 2013 poslancem Parlamentu České republiky. V komunální politice na Náchodsku figuruje od roku 2002, kdy se dostal do zastupitelstva města. V listopadu 2010 byl zvolen starostou.

V posledních krajských volbách byl za ČSSD zvolen zastupitelem Královéhradeckého kraje, když kandidoval za koalici SPOLU PRO KRAJ společně se Zelenými. Mezi lety 2017 a 2018 působil i jako místopředseda ČSSD.

Podle ministerstva zdravotnictví patří Náchodsko mezi nejzasaženější okresy v Královéhradeckém kraji. Krajská hygienická stanice zde eviduje 1.711 aktivních případů COVID-19.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB: Jan Birke

Štítky Jan Birke, poslanec, starosta, Náchod, COVID-19, koronavirus, hospitalizace, ČSSD, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Parlament České republiky, okres Náchod, Královéhradecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Náchoda musel být hospitalizován s covidem. Pozitivně byl otestován už na začátku měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.