Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jediné krematorium v kraji jede na plno, spálí dvakrát více těl než za normální situace. Je na svém kapacitním maximu

Za dobu fungování nemělo krematorium v Jaroměři tolik práce, co v těchto dnech. Jde o jediné zařízení svého druhu v Královéhradeckém kraji. Založeno bylo v roce 1994. Za běžné situace krematorium spaluje kolem 300 těl měsíčně, nyní je to 600.

Za dobu fungování nemělo krematorium v Jaroměři tolik práce, co v těchto dnech. Jde o jediné zařízení svého druhu v Královéhradeckém kraji. Založeno bylo v roce 1994. Za běžné situace krematorium spaluje kolem 300 těl měsíčně, nyní je to 600.

„Naše vytíženost je skutečně největší za dobu fungování. V provozu máme obě pece, které jedou zhruba 20 hodin denně,“ řekl ředitel krematoria František Fischer. Zároveň ale upozornil, že nové zakázky neodmítají. Krematorium jede na plné obrátky od prosince loňského roku, tedy tři měsíce.

„Provoz je řízen danou kapacitou krematoria, sjednaná úmrtí jsou zpopelněna dle denní kapacity pecí. Momentálně je maximální kapacita s ohledem na stav pecí 600 těl za měsíc," uvedl Fischer. Krematorium je tak na svém provozním maximu.

Krematorium v Jaroměři funguje od roku 1994. Svým provozem spadá pod Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem a Jaroměř. Ročně zpopelní zhruba tři tisíce zesnulých. Krematorium v Jaroměři je jediné takové zařízení v Královéhradeckém kraji. Těla sem sváží třiadvacet pohřebních služeb.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Jaroměř, krematorium, pandemie, COVID-19, koronavirus, vytížení, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, pec, František Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediné krematorium v kraji jede na plno, spálí dvakrát více těl než za normální situace. Je na svém kapacitním maximu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.