Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hořice opraví náměstí v centru města. Z vlastní kapsy zaplatí devět milionů korun

Hořice chtějí v letošním roce opravit Náměstí Jiřího z Poděbrad v centru města. Denně tudy projíždí několik stovek aut, pod kterými se silnice doslova rozpadá. Kamenné kostky se propadají a vznikají tak nebezpečné prohlubně a díry.

„Po několika letech jednání se zástupci správy silnic, údržby silnic a představiteli hejtmanství by mělo v letošním roce dojít k opravě konstrukčního souvrství vozovky a přilehlého odstavného pruhu,“ potvrdil starosta Hořic Aleš Svoboda (Šance pro rozvoj). Ten zároveň potvrdil, že nová silnice by měla vypadat jako ta původní. Dlažební kostky budou zachovány.

Radnice v těchto dnech dokončuje projektovou dokumentaci. Následně začne vybírat stavební firmu, která opravu provede. Město by rádo náměstí opravilo ještě letos.

„Celá akce vyjde na více než devět milionů korun,“ potvrdil starosta. Oprava bude trvat tři měsíce a zkomplikuje dopravu v centru města. Osobní i kamionová doprava bude muset po objízdné trase.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Infocentrum Hořice

Štítky Hořice, náměstí, doprava, silnice, oprava, rekonstrukce, dohoda, plán, náměstí Jiřího z Poděbrad, centrum města, Aleš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořice opraví náměstí v centru města. Z vlastní kapsy zaplatí devět milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.