Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Trutnov opět rozšiřuje výdejní místa s rouškami. Lidé si je mohou vyzvednout v obchodech

Na Trutnovsku až do konce nouzového stavu platí povinnost nosit minimálně chirurgické roušky. Přesně před týdnem do regionu vláda poslala várku 500 tisíc kusů, které teď města postupně rozdávají mezi občany. V Trutnově se nyní rozhodli rozšířit počet výdejních míst. Lidé si je nově mohou vyzvednout v obchodech.

„V rámci zvýšení efektivity distribuce roušek mezi trutnovské občany se město Trutnov domluvilo s místními obchodními řetězci. Nově si tak od tohoto pátku mohou občané Trutnova vyzvednout roušky zdarma také v obchodech,“ říká mluvčí radnice Michaela Dědková. Jde o obchodní řetězce Tesco, Kaufland, Lidl, Penny na Horním i Dolním Starém Městě, Albert, Billa, Coop a Transfruit na Jiráskově náměstí.

Nadále jsou v provozu i původní distribuční místa. Pro roušky tak mohou místní například do recepce městského úřadu Trutnov na Slovanském náměstí nebo do knihovny na Horním Starém Městě. Každé úterý a čtvrtek je možné si ústenku vyzvednout i ve společenském centru UFFO a na pobočce Městské knihovny Trutnov v Poříčí.

Při vyzvednutí roušky se musí místní prokázat občasným průkazem. U dětí mladších 15 let bude třeba rodný list. „Pokud na distribučních místech vzniknou fronty, žádáme občany, aby dodržovali dostatečné rozestupy a další protiepidemická opatření,“ uzavírá trutnovský starosta Ivan Adamec (ODS).

Radnice udělala změnu ve výdejních místech už potřetí. Nejprve bylo roušky možné vyzvednout na základních školách a úřadu. Následně město omezilo vydávání jen na knihovny, UFFO a úřad. Nyní přidala obchodní řetězce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, roušky, vláda, pandemie, distribuce, místa, informace, radnice, zdraví, COVID-19, koronavirus, rouška, obchod, okres Trutnov, obchodní řetězec, Tesco, Lidl, Kaufland, Penny Market, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov opět rozšiřuje výdejní místa s rouškami. Lidé si je mohou vyzvednout v obchodech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.