Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Náchod má nové odběrové místo. Testování je pro místní zdarma

V Náchodě vzniklo nové odběrové centrum. To v Mlýnské ulici zajišťuje soukromá společnost EDUMEND. Dobrovolníci o antigenní testování si mohou termín rezervovat v online rezervačním systému. Samotný test je zdarma. Výsledek se testovaný dozví do několika málo minut.

„Testy provádíme pouze lidem, kteří neprodělali v průběhu posledních 90 dní onemocnění COVID-19 a neměli v posledních třech dnech proveden žádný jiný test na COVID-19,“ upozorňuje společnost na svém webu. Pokud bude výsledek antigenního testu pozitivní, provede se zdarma i PCR testování. O jeho výsledcích se dozví testovaný pomocí SMS zprávy do dvou dnů.

Na nové odběrové místo je třeba předem si objednat termín. To lze provést online v rezervačním systému na webu společnosti.

Na Náchodsku testuje i armáda

V těchto dnech začala na Náchodsku testovat i armáda. Ta vytvořila tříčlenný mobilní tým, který objíždí například Policii nad Metují, Hronov, Nové Město nad Metují nebo Teplice nad Metují.  „Masivnější testování na Náchodsku si vyžaduje extrémní zátěž na nemocniční zařízení,“ vysvětluje mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Podobně jako při testech v novém odběrovém místě v Trutnově, bude i zde stačit pouze občanský průkaz a kartička pojištěnce. Testování je určeno pro zaměstnance velkých firem i širokou veřejnost.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Náchod, odběrové místo, test, antigenní testování, COVID-19, koronavirus, rezervace, Náchodsko, okres Náchod, Hronov, Nové Město nad Metují, Teplice nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod má nové odběrové místo. Testování je pro místní zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.