Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mezi podnikatele Hradec Králové rozdělí 3,5 milionu. Každý si mohl zažádat o maximálně 10 tisíc korun

V Hradci Králové jde o druhou finanční podporu podnikatelů s názvem Antivirus II. O peníze tentokrát žádali drobní podnikatelé a hoteliéři. Malým firmám radnice rozdělí 3,5 milionu korun, hoteliéři dostanou 480 tisíc. Peníze město začne vyplácet příští měsíc.

„Vzhledem k tomu, že jsme finanční prostředky nakonec navýšili o půl milionu korun, můžeme nyní vyplatit maximální částku téměř všem žadatelům,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Podnikatelé by tak mohli získat peníze do dvou měsíců od podání žádosti. Peníze získané z programu Antivirus II mohou podnikatelé využít na zaplacení nájmu, energií nebo na platy zaměstnanců.

Ve druhém kole dorazilo na radnici celkem 360 žádostí o kompenzační bonus. Kvůli nedostatkům muselo být 14 z nich vyřazeno. V součtu s jarní vlnou město rozdělilo více než 11 milionů korun.

Hoteliéři dostanou víc, než bylo v plánu

Antivirus II myslel i na provozovatele ubytovacích služeb a majitele hotelů. Ti mohli žádat o maximálně 30 tisíc korun. Radnice nakonec obdržela 13 žádostí. „Zatím žádná z nich nemusela být vyloučena,“ potvrdila náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Radnice se proto rozhodla navýšit konečnou částku podpory.

Ta by se mohla nově počítat z počtu lůžek v hotelech. Maximálně 30 tisíc korun by mohli získat majitelé hotelů s maximálně 29 lůžky. O deset tisíc více by měli dostat zařízení, které mají do 49 lůžek. Ty největší by pak měli nárok na podporu ve výši až 50 tisíc korun. Jelikož jde o změnu původního návrhu, musí záměr schválit zastupitelstvo města.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Antivirus II, Hradec Králové, pomoc, finance, podnikatelé, podpora, žádosti, kontrola, posuzování, peníze, hotel, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi podnikatele Hradec Králové rozdělí 3,5 milionu. Každý si mohl zažádat o maximálně 10 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.