Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Armáda dnes začala s mobilním testováním i na Náchodsku. Odběr se provádí bez předchozí rezervace

V Královéhradeckém kraji se dnes rozšířilo mobilní testování. Kromě nejzasaženějšího Trutnovska se mohou dobrovolníci otestovat i na Náchodsku. Armáda zde bude provádět antigenní testování na které se nemusejí zájemci objednávat.

"Nepříznivá epidemická situace na Náchodsku a Trutnovsku, která se projevuje v několik týdnů trvající extrémní zátěži nemocnic v kraji, vyžaduje masivnější testování lidí. Mobilní testování na Trutnovsku se osvědčilo," uvedla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Tříčlenný armádní tým tento týden testuje v Novém Městě nad Metují, Teplicích nad Metují, Polici nad Metují a Hronově. Na testy není třeba online rezervace. Podobně jako při testech v novém odběrovém místě v Trutnově, bude i zde stačit pouze občanský průkaz a kartička pojištěnce. Testování je určeno pro zaměstnance velkých firem i širokou veřejnost. V případě, že vyjde test pozitivně, je testovanému proveden i PCR test.

Pokračuje mobilní testování na Trutnovsku

Mobilní testovaní na Trutnovsku začalo v minulém týdnu, kdy ho prováděli dvě skupiny. Dnes se přidala i třetí jednotka. Kromě armády na Trutnovsku funguje i tým, který zajišťuje Střední a vyšší odborná zdravotnická škola Trutnov. Za poslední týden bylo v okrese provedeno více než dva tisíce antigenních testů. 148 lidí vyšlo pozitivních.

V Trutnově vzniklo další testovací centrum. Od dnešního dopoledne funguje ve společenském centru UFFO

Trutnov zřídil další odběrné místo, kde je možné nechat se otestovat. Do společenského centra UFFO nemusí mít zájemci o testování online rezervaci. Fungovat začalo dnes dopoledne. Testovat se bude zatím dvakrát týdně.

"Úspěch mobilního testování, které může pomoci zbrzdit prudký nárůst počtu infikovaných lidí, bude záviset především na zájmu obyvatel trutnovského regionu," uvedl radní pro zdravotnictví hradeckého kraje Zdeněk Fink (HDK).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Náchodsko, armáda, testování, COVID-19, koronavirus, pandemie, region, antigenní test, okres Náchod, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Trutnov, Nové Město nad Metují, Teplice nad Metují, Police nad Metují, Hronov, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armáda dnes začala s mobilním testováním i na Náchodsku. Odběr se provádí bez předchozí rezervace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.