Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Trutnově vzniklo další testovací centrum. Od dnešního dopoledne funguje ve společenském centru UFFO

Trutnov zřídil další odběrné místo, kde je možné nechat se otestovat. Do společenského centra UFFO nemusí mít zájemci o testování online rezervaci. Fungovat začalo dnes dopoledne. Testovat se bude zatím dvakrát týdně.

Personál odběrového místa bude místní testovat zdarma bez předchozí registrace nebo objednání. K provedení testu bude potřeba pouze občanský průkaz a kartička zdravotního pojištění. Na místě bude probíhat antigenní testování. Pokud vyjde testovanému pozitivní výsledek, bude mu na místě proveden i PCR test. Výsledky antigenních testů dostanou lidé do 20 minut od provedení testu.

„Testovat se bude každé úterý a čtvrtek do konce února. Poté, v závislosti na zájmu obyvatel, se rozhodne, zda budeme v testování v UFFU pokračovat,“ vysvětluje starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Testování bude probíhat vždy dopoledne od 9.00 do 12:00 a následně i v odpoledních hodinách od 13:00 do 16:00.

V Královéhradeckém kraji se testování provádí ve všech krajských nemocnicích, soukromé nemocnici ve Vrchlabí i Fakultní nemocnici Hradec Králové. V krajském městě jsou odběrová místa i u Univerzity Hradec Králové, na letišti a Ulrichově náměstí. Na všechna tato místa je třeba si předem rezervovat termín.

Ohodnoť článek

Foto hkregion.cz

Štítky odběrové místo, test, PCR, antigen, centrum, Uffo, úterý, čtvrtek, Trutnov, COVID-19, koronavirus, Ivan Adamec, ODS, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Fakultní nemocnice Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vzniklo další testovací centrum. Od dnešního dopoledne funguje ve společenském centru UFFO  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.