Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 17. února 2021, 12:35
Rozhodovat se o tom, jakým směrem, k jaké profesi to člověka táhne, a jak co nejlépe zhodnotit své nadání a své možnosti, je v patnácti letech ohromně náročné samo o sobě. V letošním roce panují navíc obavy z toho, jak se žákům podaří zvládnout učivo, v jaké podobě budou realizovány přijímací zkoušky a jak se současná situace zobrazí na úrovni dalšího studia a především možnostech profesního uplatnění. Ve světle toho všeho momentálně chybí žákům bohužel často i motivace.
Současná situace by ale neměla být pro mladé důvodem k tomu zahodit své sny, své odvážné plány do budoucna.
Gastronomie, cestovní ruch, hotelový provoz a většina služeb v uplynulém tři čtvrtě roce zažily, dá se říct, čelní náraz v plné rychlosti. Dnes a denně slýcháme a čteme pochmurné prognózy o tom, kolik podniků skončí, kolik restaurací už neotevře, jak omezené budou naše možnosti cestování …
Nesnadno se tomu teď věří, ale faktem je, že přijde chvíle, kdy se hotely znovu zaplní hosty, kdy budeme opět chodit do kaváren a restaurací, jezdit na hory, na dovolené, využívat plné spektrum služeb. Možná v pozměněné podobě, v trochu jiných podmínkách. Ale právě tehdy budou potřeba mladí profíci, s novou energií, velkými plány a chutí se realizovat. A možná, že právě současné podmínky, restrikce a těžkosti poskytnou mladým adeptům těchto oborů důkladnou psychickou průpravu pro jejich náročné budoucí povolání.
Pátek, 27. listopadu 2020, 13:10
Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace je moderní školou nabízející vzdělání v šesti tříletých oborech s výučním listem, Kuchař-číšník, Cukrář, Pekař, Krejčí (ŠVP Design a modelování oděvů), Truhlář a Výrobce potravin (ŠVP Sladovník-...
Na Střední škole gastronomie a služeb pro vás takové profíky vychováváme. Jsou to holky a kluci, kteří nastupují do prvních ročníků s nejrůznějšími očekáváními, ale mnohé je spojuje. Chtějí poznat a ovládnout řemeslo. Líbí se jim práce s lidmi. Baví je odvádět práci, která je vidět. Chtějí studovat na maturitním oboru, který nenabízí jen teoretickou výuku, ale ve velké míře také praxi. Přejí si rozvinout svůj talent. Mají chuť cestovat. Chtějí po škole rozjet svůj vlastní byznys. Chtějí pracovat v rodinné firmě. Najít uplatnění i v zahraničí. Realizovat se. Být úspěšní. Dělat to, co je baví.
Je už tradicí, že žákům, kteří mají o svůj obor skutečný zájem a nadšení, vychází škola maximální měrou vstříc. Nabízí ve všech učebních oborech kvalitní profesní know how, využití moderních technologií, důkladné základy řemesla, široké možnosti praktického výcviku. Úspěchy na mezinárodních soutěžích jsou každoročně důkazem toho, že škola jde s dobou, nabízí rozlet a objevuje a inspiruje mladé talenty. Maturitní zkouška v oboru hotelnictví se pro studenty pravidelně stává dobrým odrazovým můstkem pro další vysokoškolské studium. Také trvale výborné uplatnění absolventů SŠGS nejen v rámci České republiky, ale i na evropském trhu práce, může být i v dnešní nelehké době garancí, že tyto obory mají budoucnost.
Může to být i vaše sázka na jistotu!
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.