Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skrze aplikaci mají obyvatelé Pardubic přístup k bezpečnostním kamerám. Telefon ukáže i havárie nebo zpoždění MHD

Sousední Pardubice představili novou mobilní aplikaci, která místním ukáže nejdůležitější dění ve městě. Místní skrze telefon zjistí například informace o dopravní situaci, přehled kulturních akcí, hlášené havárie nebo informace o městské dopravě. Město dokonce poskytlo přístup k některým bezpečnostním kamerám ve městě. Aplikace je ke stažení zdarma, jmenuje se Pardubice v mobilu.

Aplikace uzpůsobená pro iOS i Android je již v rámci testovacího provozu zdarma ke stažení v Apple Store a Google Play.

„Čím dál více lidí využívá k získávání nejrůznějších informací právě mobilní aplikace, které v rámci řady měst představují další komunikační kanál mezi úřadem a veřejností, respektive občanem, který má díky několika kliknutím po ruce veškeré potřebné informace,“ říká náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

I to byl jeden z důvodů, proč se radnice rozhodla aplikaci veřejnosti nabídnout. Radnice bude skrze aplikaci využívat i zpětnou vazbu od obyvatel. Hodila by se například při rozhodování o podobě Zelené brány. Obyvatelé tak skrze aplikaci budou moct hlasovat v nejrůznějších anketách.

Kromě výše zmíněných možností bude aplikace upozorňovat na aktuální zpoždění spojů MHD. Funkce začne fungovat ve chvíli, kdy Dopravní podnik Pardubice dokončí výměnu odbavovacího systému. „Mobilní aplikace bude propojena s jízdním řádem pardubické městské hromadné dopravy, a to v takovém formátu, aby veřejnost měla k dispozici v reálném čase případná zpoždění jednotlivých spojů,“ dodal náměstek.

Díky možnosti nastavení notifikací budou mít uživatelé přehled o novinkách v Kalendáři akcí, vyhlášených anketách, aktualitách či nových položkách vyvěšených na úřední desce magistrátu. Další součástí aplikace je také náhled do vytipovaných bezpečnostních kamer, aby veřejnost měla k dispozici aktuální dopravní situaci.

Aplikaci pro město vytvořila společnost Eternal, radnice za ní zaplatila 1,4 milionu korun. Podobnou už mají obyvatelé například v Mladé Boleslavi, Břeclavi a některých částech Prahy. Podle informací Hradecké Drbny Hradec Králové podobnou aplikaci neplánuje.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Statutární město Pardubice

Štítky aplikace, Pardubice v mobilu, online, MHD, Pardubice, soused, telefon, anketa, kultura, doprava, kamera, bezpečnostní kamera, městská hromadná doprava, mobilní aplikace, havárie, Apple Store, Android, iOS, Google Play, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skrze aplikaci mají obyvatelé Pardubic přístup k bezpečnostním kamerám. Telefon ukáže i havárie nebo zpoždění MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.