Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trutnov dostal čtvrt milionu roušek. Rozdávat je bude během dneška

Situace na Trutnovsku zůstává nejhorší v České republice. Ze státního skladu v Opočínku do Královéhradeckého kraje přišlo půl milionu roušek, které hasiči rozvezli do Vrchlabí, Dvora Králové nad Labem a Trutnova. Právě ten obdržel 250 tisíc kusů, místo původně slibovaných 310 tisíc.

„Dodávku ústenek pro Trutnov a jeho okolní obce jsme obdrželi v pátek odpoledne a přerozdělili ji. V sobotu si ji vyzvedli starostové jednotlivých obcí, kteří je dále rozdistribuují svým občanům,“ vysvětluje starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS).

Obyvatelé Trutnova si budou moct roušky vyzvednout dnes od 12:00 do 19:00 na necelé desítce distribučních míst po celém městě. Radnice pro tyto účely rozdělila město do takzvaných distribučních okrsků, ty do jisté míry odpovídají spádovým oblastem jednotlivých škol.

Jedinou výjimkou je změna u ZŠ kpt. Jaroše, která bude nahrazena výdejním místem ve vstupní hale budovy Městského úřadu Trutnov. „Zároveň s ohledem na hustotu obyvatel v Horním Starém Městě jsme přidali jedno distribuční místo v této lokalitě, tudíž kromě ZŠ Mládežnická se roušky budou vydávat také v klubovně hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů HSM,“ dodává trutnovský starosta.

Ačkoliv bylo v plánu dát každému čtyři roušky, nakonec se budou rozdávat po třech. Trutnov měl původně slíbeno 310 tisíc chirurgických roušek, dostal jich ale o 60 tisíc méně. „Rád bych připomenul, že tato mimořádná dodávka je především pro ty občany, kteří nemají možnost či prostředky si roušky jinak opatřit,“ vysvětluje Tomáš Eichler (Piráti), místostarosta města Trutnova.

Při vyzvednutí roušky se musí místní prokázat občasný průkazem. U dětí mladších 15 let bude třeba rodný list. „Pokud na distribučních místech vzniknou fronty, žádáme občany, aby dodržovali dostatečné rozestupy a další protiepidemická opatření,“ uzavírá trutnovský starosta.

Seznam distribučních míst:

Městský úřad Trutnov (vestibul budovy); Hasičská zbrojnice SDH HSM (klubovna); Základní škola, Mládežnická 536 (předsálí kina); Základní škola, V Domcích 488 (vestibul bočního vchodu, přístup z parkoviště – Služba škole); Základní škola, R. Frimla 816 (vestibul hlavního vchodu); Základní škola, Komenského 399 (u hlavního vchodu); Základní škola, Náchodská 18 (u vstupu do tělocvičny, zadem z Benešovy ul.)

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, roušky, vláda, pandemie, distribuce, místa, informace, radnice, zdraví, COVID-19, koronavirus, rouška, základní škola, Česko, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí, Opočínek, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov dostal čtvrt milionu roušek. Rozdávat je bude během dneška  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.