Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Včerejší kontroly na hranicích Trutnovského okresu bez problému, hlásí policie

Dodržování uzávěry v okrese Trutnov bylo včera bez vážnějších problémů. Ráno policie obsadila všech 36 kontrolních stanovišť na vstupech na Trutnovsko, kontroly provádí namátkově, i uvnitř okresu. Na sedmi stanovištích na nejfrekventovanějších silnicích do okresu Trutnov mají policisté v mobilních buňkách zázemí spojené s administrativou a technickou podporou.

Od půlnoci na pátek platí v okrese Trutnov kvůli šíření covidu-19 omezení pohybu, policie dohlíží na dodržování uzávěry. Obyvatelé okresu nemohou na výjimky region opustit, ostatní do něj nesmí přijet. Omezení pohybu platí ode dneška také v okresech Cheb a Sokolov v Karlovarském kraji. Jde o okresy, kde se nákaza šíří nejrychleji.

"Zkontrolovaných vozidel jsou už stovky. Namátkové kontroly probíhají na všech 36 stanovištích, která jsou na vhodných místech na hranici okresu na různých typech komunikací. Policisté s řidiči komunikují, zjišťují, jestli splňují výjimky, důvody cesty a podobně," řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

Policie ze sousedního Pardubického kraje poskytla hradeckým kolegům pro výpomoc na uzavřeném Trutnovsku 18 policistů s technikou.

Lidé musejí doložit, že do a z okresu Trutnov necestují v rozporu s nařízením, případně musí prokázat účel cesty pro splnění výjimek. Tři stanoviště jsou na přeshraničních silničních propojeních, tedy v Královci, Pomezních Boudách a u Žacléře. "Většinu lidi kontroly nepřekvapují, jsou s tím srozuměni," řekla Vlčková.

Na Trutnovsku dohlíží na dodržování opatření v průběhu 24 hodin 280 policistů. "Slouží ve dvanáctihodinových službách. Abychom zabezpečili kontrolní činnosti na všech stanovištích a zároveň zajistili akceschopnost a bezpečnost v kraji, posílí náš kraj dočasně 160 policistů z jiných krajů," uvedl pro ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petr Petřík.

Ne všichni s nařízením souhlasí

Boudařka z východních Krkonoš Hana Konkolská považuje opatření za nesmyslné. "Jestli si myslí, že když něco zavřou, tak se to tím vyřeší, je to nesmysl. Covid jsem měla já i celá rodina, koronavirus nepodceňuji. Myslím si, že když jsou lidé k sobě ohleduplní, dodržují pravidla, neriskují, jde to zvládnout," řekla dnes Konkolská.

Jen zpřísňování opatření proti koronaviru nepovažuje za řešení, poškozuje to podle ní ekonomiku i vztahy ve společnosti. "Chybí koncepce. Je to čím dál tím horší, lidi to jen nutí lhát a na sebe bonzovat," dodala.

Policie má provádět kontroly na hranici okresu i na vlakových a autobusových nádražích či v horských střediscích. Do okresu Trutnov zasahují Krkonoše. Namátkové kontroly budou i v prostředcích veřejné hromadné dopravy. Obyvatelé dotčených okresů také musí ode dneška nosit minimálně chirurgické roušky nebo respirátory FFP2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Stolař

Štítky kontrola, okres, Trutnov, policie, doprava, COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, nařízení, omezení, okres Trutnov, Cheb, Karlovarský kraj, Sokolov, Krkonoše, Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včerejší kontroly na hranicích Trutnovského okresu bez problému, hlásí policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.