Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Skiareály jsou připravené od pondělí otevřít. Musí ale počkat na postup vlády

Drtivá většina lyžařských areálů je podle podle Asociace horských středisek (AHS) připravena od pondělí otevřít. Střediska jsou schopná zajistit provoz za přísných hygienických pravidel. Neočekává ale, že by někdo ze členů AHS od pondělí za každou cenu spustil provoz. Poslanecká sněmovna ve čtvrtek neprodloužila nouzový stavu, který platí do neděle.

"Situace je nečitelná, nicméně je zatím taková, že od pondělí neplatí nic, pokud se to během víkendu nezmění. Pokud by to tak zůstalo, lyžařská střediska budou chtít být otevřená. Celou dobu deklarujeme, že jsme na to připraveni," řekl ředitel AHS Libor Knot. V opačném případě, pokud by vláda přišla s něčím dalším, by to AHS akceptovala. "Nejsme ti, kteří budou nabádat naše členy k nějaké neposlušnosti," řekl Knot.

V okrese Trutnov od dnešní půlnoci do konce nouzového stavu platí výrazné omezení pohybu lidí. Na Trutnovsko zasahují Krkonoše, jsou tam velké lyžařské areály ve Špindlerově Mlýně, v Peci pod Sněžkou či Janských Lázních.

"Na druhou stranu je v republice spousta míst, kde je sníh, malé lyžařské areály, kde je situace relativně velmi dobrá a není důvod, proč by neměly být bezpečně provozovány," řekl dnes Knot.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, rekreace, lyžování, koronavirus, horym Krkonoše, Orlické hory, Královéhradecký, kraj, sport, lyžařské středisko, Poslanecká sněmovna ČR, Trutnov, okres Trutnov, Krkonoše, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály jsou připravené od pondělí otevřít. Musí ale počkat na postup vlády  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.