Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Facebook vzal uživatelům některé funkce na Messengeru a Instagramu

Facebook zakázal evropským uživatelům Messengeru a Instagramu na základě změny pravidel v ochraně osobních údajů tzv. GDPR řadu funkcí, například možnost nastavení přezdívek, vyhledávání slov v chatu nebo zobrazení všech fotografií v galerii, které je nedostupné i na Instagramu.

Na Messengeru a Instagramu již od konce prosince nelze v Evropě využívat některé funkce. Facebook je pozastavil na základě nových předpisů EU o ochraně osobních údajů. Společnost si tak nechává čas na to, aby tyto funkce po následné úpravě vyhovovaly nové Směrnici o soukromí a elektronických komunikacích.

Facebook nezveřejnil seznam pozastavených funkcí, jelikož je má v plánu co nejdříve opět zprovoznit. „Stále uvažujeme nad tím, jak nejlépe upravit naše služby tak, aby vyhovovaly široké veřejnosti a současně i nové regulaci,“ uvedla společnost Facebook ve svém prohlášení. Zatím se tak ovšem neděje. Mezi dočasně odstraněné funkce Messengeru patří například možnost nastavení přezdívek, vyhledávání slov v chatu, tvorba anket ve skupinovém chatu nebo zobrazení všech fotografií v galerii, které je nedostupné i na Instagramu.

Lidé si však absence některých vymožeností především na Messengeru začali všímat. „Chybí mi především možnost nalézt v chatu pohromadě všechny obrázky. Některé fotografie si ani neukládám a spoléhám na to, že je najdu v aplikaci. Aspoň že přes počítač se k nim zatím dostanu“, posteskla si Adéla Schatralová. Podobný názor má i Eliška Zvonková. „Je škoda, že už se nedostanu ke všem fotkám v chatu. Více mi však chybí vyhledávání slov v konverzaci. Nemohu tak najít, kdy jsem si s kým psala o něčem důležitém, což jsem často využívala“, zmínila se.

Kdy Facebook funkce obnoví zatím není jasné. Uživatelé se tak bez nich budou muset ještě nějaký čas obejít.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Facebook, sociální sítě, Instagram, messenger, Facebook Messenger, Evropská unie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook vzal uživatelům některé funkce na Messengeru a Instagramu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.