Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nad Česko se dostala Bestie z východu. O víkendu srazí teploty na minus dvacet stupňů

V těchto dnech ovlivňuje počasí nad Českou republikou jev nazvaný Bestie z východu, který přinesl silné mrazy. Název označuje velice chladné počasí, které doprovází arktický vzduch. Kvůli tomu spadnou v Královéhradeckém kraji noční teploty na minus dvacet stupňů Celsia.

Výstraha před silným mrazem začala platit včera úderem šesté hodiny večerní a platí až do odvolání. Přes den se dnešní teploty dostanou v nížinách k minus 8 stupňům. Na horách i k minus 15. Začne foukat i vítr, který bude dosahovat v nárazech k 54 kilometrům v hodině.

V následujících dnech budou noční teploty klesat hluboko pod bod mrazu. V noci na zítřek a následně i z pátka na sobotu, naměříme minus 18 stupňů. V neděli pak i minus 20 stupňů Celsia.

Meteorologové varují před prochladnutím a omrznutím nechráněných částí těla. Doporučují chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní lidé by se neměli venku zdržovat dlouho. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky mráz, pohyb, Česká republika, Bestie z východu, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hofman Miroslav

Rambo, jseš trochu mimo. Nikdy tam nebyla naměřena teplota-70. Jako rekord něco málo přes -60. Běžné teploty v zimě tam jsou -20-30. Nevím jak dlouho by tě to bavilo. V těchto dnech tady máme od -12 do-9. Nachodím kolem 10km. denně. A topím dřevem bez radiátorů.

Čtvrtek, 11. února 2021, 11:04Odpovědět

Johny Rambo

muže takhle byt celoročně vubec by mi to nevadilo . ještě si pořidit sněžne psy a jsme tu jak na ALIAŠCE ale tam teploty dosahuji někdy až -70c

Čtvrtek, 11. února 2021, 10:30Odpovědět

Petr Chejn

To je divné ,že v únoru je mráz a sníh !!!

Čtvrtek, 11. února 2021, 10:20Odpovědět

Nad Česko se dostala Bestie z východu. O víkendu srazí teploty na minus dvacet stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.