Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraji zasypal sníh. Na silnicích se stalo několik desítek nehod

Dopravu na řadě míst v Královéhradeckém kraji v noci na dnešek a během dne komplikoval sníh a místy silný vítr. Policisté v souvislosti s počasím řešili desítky většinou méně závažných nehod. Souvislá vrstva sněhu zůstávala především na vedlejších a horských silnicích. Situace na silnicích se během dne postupně zlepšila, vyplynulo z dnešního sdělení policie a Ředitelství silnic a dálnic.

Policie v kraji zaznamenala od nedělních 22:00 do dnešních 14:00 více než 30 dopravních nehod. Hasiči například u Červeného Kostelce na Náchodsku vyprošťovali zapadlý sypač. Nejhorší dopravní situace byla na silnici I/33 v Náchodě, kde blokovaly provoz kamiony.

"Bylo to způsobeno tím, že na polské straně hranice nebyly silnice sjízdné pro kamiony, takže je před hranicí odstavovali, a tím došlo k ucpání Náchoda směrem do Polska. V ten samý čas v kopci na výjezdu z Náchoda uvízly tři kamiony a zablokovaly dopravu směrem na Hradec Králové," řekla  odpoledne mluvčí krajské policie Iva Kormošová. Podle ní se ještě před polednem kolony v obou směrech začaly rozjíždět. 

Krajská údržba silnic vyslala do terénu veškerou techniku, díky které jsou všechny komunikace se zvýšenou opatrností sjízdné, uvedli odpoledne zástupci kraje. V kraji z neděle na pondělí napadlo místy až 15 centimetrů sněhu.

"Dopravní komplikace jsme zaznamenali zejména ve vyšších polohách, kde se silničáři kromě sněžení potýkali také se silným větrem. Vlivem povětrnostních podmínek se během brzkých ranních hodin musela dočasně uzavřít silnice z Plasnic do Sedloňova na Rychnovsku. K jejímu zprůjezdnění došlo během poledne," uvedl radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS).

Například Jičínsko zasáhlo sněžení mezi půlnocí a druhou hodinou ranní. Během noci tam napadlo zhruba 15 centimetrů sněhu, nejvíce problémů měly kamiony ve stoupáních.

K prvním výjezdům současné zimní sezony sypače krajských silničářů vyrazily koncem listopadu, kdy upravovaly namrzající vozovky a zasněžené silnice v horských oblastech. Kraj prostřednictvím podniku Údržba silnic Královéhradeckého kraje zajišťuje zimní správu silnic první, druhé a třetí třídy v celkové délce 3751 kilometrů.

V Královéhradeckém kraji bylo ráno mrazivé, sněžilo, bylo zataženo, teploty byly mezi minus deseti až minus sedmi stupni Celsia, na horách kolem 11 stupňů pod nulou. Mrazy mají v příštích dnech zesilovat. Meteorologové na úterý pro hradecký kraj předpovídají zpočátku oblačno až zataženo s občasným sněžením, postupně má srážek bývat. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus sedmi až minus čtyřmi stupni Celsia, na horách mezi minus devíti až minus šesti stupni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, policie, Ředitelství silnic a dálnic, Náchod, Polsko, okres Náchod, Červený Kostelec, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraji zasypal sníh. Na silnicích se stalo několik desítek nehod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.