Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice v kraji jsou sjízdné pouze s opatrností. Počasí komplikuje dopravu i v nižších polohách

Silnice v Královéhradeckém kraji jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností, některé úseky blokovaly uvízlé kamiony. Na hlavních tazích zůstávaly po údržbě zbytky sněhu. Na horských silnicích ležela po pluhování souvislá vrstva sněhu a na vedlejších silnicích ve vyšších oblastech okresů Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou a Jičín se místy tvořily sněhové jazyky. Vlivem nízkých teplot mohla být místy snížena funkčnost chemického posypu, vyplynulo z ranního hlášení Ředitelství silnic a dálnic.

V Královéhradeckém kraji bylo ráno mrazivé, sněžilo, bylo zataženo, teploty se pohybovaly mezi minus deseti až minus sedmi stupni Celsia, na horách kolem 11 stupňů pod nulou, uvedli dnes ráno na webu meteorologové.

Policie na twitteru dopoledne upozorňovala zvláště na komplikace na mezinárodní silnici do Polska před Náchodem, kde dopravu blokovaly uvízlé kamiony. "Největší problémy jsou na silnici I/33 před Náchodem, kde stojí v kopci asi 30 kamionů. Nesjízdná je aktuálně také silnice v Polsku směr Klodzko," uvedla dnes policie.

Hasiči v kraji od půlnoci do dnešní 08:00 evidovali 11 událostí z toho čtyři dopravní nehody a dvě technické pomoci související s počasím. "U Červeného Kostelce na Náchodsku vyprošťovali zapadlý sypač a u Habřiny odstranili ze silnice spadlý strom," uvedla dnes ráno mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Během dne má být zpočátku zataženo a má sněžit. Postupně bude srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus pěti až minus dvěma stupni Celsia, na horách mezi minus osmi až minus pěti stupni. Vítr má postupně slábnout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Královéhradecký, kraj, doprava, Královéhradecký kraj, Náchod, Ředitelství silnic a dálnic, Trutnov, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Polsko, Twitter, Červený Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v kraji jsou sjízdné pouze s opatrností. Počasí komplikuje dopravu i v nižších polohách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.