Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Rekonstrukce Hlavní ulice bude na Novém Hradci komplikovat dopravu. S uzavírkami je třeba počítat celý rok

Během minulého týdne se opět začalo s pokračováním rekonstrukce Hlavní ulice na Novém Hradci Králové. Harmonogram je rozdělen do několika etap. V nich dojde k uzavírkám nebo omezením v dopravě. Dopravní omezení budou postupně trvat až do konce letošního roku.

„Neprůjezdný je již úsek od ulice K Hvězdárně k ulici Pod Vodárnou, práce by zde měly být dokončeny v polovině prázdnin. Od pondělí se uzavřela také část od ulice K Cikánu včetně komunikací kolem točny MHD,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Uzavírky v rámci jednotlivých etap se dotknou i linek MHD. Po celý únor a březen budou linky číslo 1 končit už na zastávce Nový Hradec Králové. Spoje tak nově vynechávají zastávky Domov důchodců a Kluky Planetárium.

Po zimní odstávce práce pokračují

„Rekonstrukce Hlavní ulice patří mezi jednu z nejvýraznějších investičních akcí, která nás celkově vyjde na necelých 58 milionů bez DPH. V rámci těchto kompletních rekonstrukcí dojde také k obnově zeleně nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Stavbaři také letos opraví konečnou zastávku MHD Kluky,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Po zimní odstávce se s další etapou začalo minulý týden. Dělnicí nyní opravují úsek vedoucí od ulice K Hvězdárně až k ulici Pod Vodárnou. Od pondělí se pracuje i v úseku kolem točny MHD. V květnu by pak mělo dojít k zahájení úprav na posledním úseku od točny MHD po ulici K Biřičce.

„Předpokládáme, že definitivně dokončeno budeme mít v první polovině roku 2022, a to včetně kolaudačního souhlasu. O ten budeme žádat až bude celá investice dokončena,“ doplnil Bláha. Rekonstrukce Hlavní ulice byla zahájena minulé léto. Hotový je první úsek od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána. Za ten město zaplatilo 21 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hlavní ulice, Hradec Králové, Nový Hradec, rekonstrukce, silnice, doprava, oprava, MHD, linka, městská hromadná doprava, Nový Hradec Králové, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Hlavní ulice bude na Novém Hradci komplikovat dopravu. S uzavírkami je třeba počítat celý rok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.