Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radek Smoleňák bude hrát za Hradec Králové ještě minimálně dva roky. Klub hráčům prodloužil smlouvy

Mountfield Hradec Králové prodloužil smlouvy svým klíčovým hráčům. K další spolupráci se upsal kapitán Radek Smoleňák, útočníci Petr Koukal a Jordann Perret a obránce Richard Nedomlel. Smoleňák by měl za Hradec Králové odehrát ještě minimálně dvě sezóny.

"Všichni tito hráči jsou důležitými články naší sestavy a jsem rád, že jsme se domluvili na další spolupráci. Zároveň momentálně probíhají jednání s dalšími členy A-týmu ohledně nových smluv," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Radek Smoleňák hraje v Hradci od roku 2017

Současný kapitán týmu Radek Smoleňák hraje v Hradci Králové čtvrtou sezónu, druhou jako kapitán A týmu. Nová smlouva mluví o tom, že minimálně ještě dva roky bude pod Bílou věží hrát. „Radek je dlouhodobě náš nejproduktivnější hráč, v Hradci se mu líbí, a tak byla dohoda poměrně rychlá,“ dodává Kmoníček.

Radek Smoleňák v této sezóně nastoupil do 38 zápasů a týmu připsal 27 bodů. Celkem vstřelil 16 branek a na kontě má 11 asistencí.

V roce 2015 se dostal na soupisku české hokejové reprezentace. Tenkrát byl trenérem národního týmu Vladimír Růžička, který v současné době vede i hradecký Mountfield. „Hala byla vyprodaná na každý zápas a celá ta atmosféra a atmosféra v týmu, to bylo taky něco na co určitě nezapomenu. Jsem rád, že když jsem odehrál jedno mistrovství světa, tak to bylo zrovna v Praze,“ říká Radek Smoleňák.

(NE)OBYČEJNÍ: Z Česka přes půl světa a zase zpátky. Nyní se Radkovi Smoleňákovi plní životní sen

Jako mládežník odletěl do zámoří, kde hrál i v NHL. Z mistrovství světa do 18 let se mu doma blyští bronz. Na hokejovém mistrovství světa v Praze v roce 2015, vedl národní tým v přípravných zápasech jako kapitán. Této role se zhostil od předešlé...

Lídr hradeckého klubu má za sebou i sedm startů v NHL Tampu Bay a Chicago. Ve Finsku pak oblékal dresy Ässätu Pori, Pelicans Lahti a TPS Turku, ve Švédsku nastupoval za Timru a MODO Hockey a v KHL za Nižnij Novgorod, Chanty-Mansijsk, Záhřeb a Slovan Bratislava.

Potvrzení jsou i další klíčový hráči

Například Richard Nedomlel přišel do Hradce Králové před sezónou 2018 - 2019 z Mladé Boleslavi. Ten podepsal smlouvu do konce ročníku 2023/2024. „Richard přišel do Hradce jako důrazný a defenzivní obránce a postupně se svými dobrými výkony stal nedílnou součástí naší obrany. Jeho pokračování byla jedna z našich priorit,“ dodává generální manažer.

Petr Koukal bude hrát v dresu Mountfieldu minimálně další rok. „I přes svůj věk je pro nás Petr důležitým hráčem a rádi bychom, aby své bohaté hokejové zkušenosti předával našim mladým hráčům, což bude jeden z jeho hlavních úkolů pro příští sezónu,“ říká Kmoníček.

Z Pardubic přišel do Hradce Králové Jordann Perret, který se s klubem upsal na další dva roky. Vloni pro tým nastřádal 15 a letos už 14 bodů. „Jordann si svými výbornými výkony za poslední dva roky řekl zcela jasně o nový kontrakt. Navíc je to skvělý kluk do kabiny, kterému se i s rodinou v Hradci velmi líbí,“ dodává závěrem Aleš Kmoníček.

Forma jako na houpačce

V posledních zápasech je forma hokejového Hradce Králové jako na houpačce. Z posledních deseti utkání si klub připsal šest výher a čtyři prohry. Poslední zápas se hrál v neděli proti Vítkovicím. Mountfield vyhrál až po samostatných nájezdech 3:4.

V extraligové tabulce se Hradec Králové drží v první polovině na šestém místě. Po nedělním zápasu má klub 65 bodů. Hned pod ním je Dynamo z Pardubic, které má o sedm bodů méně. Na vyšší pozici a výměnu s Libercem Hradci Králové chybí dva body.

Další zápas hraje hokejový tým na domácím ledě pod Bílou věží zítra od 17:00 proti Beranům ze Zlína.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Radek Smoleňák, Petr Koukal, Jordann Perret, Richard Nedomlel, Mountfield, Hradec Králové, sport, hokej, smlouva, prodloužení, Mountfield Hradec Králové, Aleš Kmoníček, HC Dynamo Pardubice, Bílá věž (Hradec Králové)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Smoleňák bude hrát za Hradec Králové ještě minimálně dva roky. Klub hráčům prodloužil smlouvy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.