Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové přestavuje dům v Pražské ulici. Nastěhuje sem některé lidi z ubytovny Brněnská

Magistrát Hradec Králové začal přestavovat jeden ze svých domů v Pražské ulici. Chce v něm vybudovat 11 sociálních bytů. Přestěhovat do něj by se mohli například někteří lidé z ubytovny Brněnská. Kompletně hotovo má být na konci letošního roku.

O budově se v Hradci Králové dlouhodobě mluvilo jako o takzvané sociálně vyloučené lokalitě. Původní nájemci dostali výpověď už před rokem. Řada z nich ale v budově stále žila, i bez platné nájemní smlouvy. Vystěhovat se je podařilo až na konci loňského roku a hned se začalo s rekonstrukcí.

"Posláním projektu je zajistit možnost nájemního bydlení rodinám s dětmi, manželským nebo partnerským párům či jednotlivcům, kteří se z různých důvodů ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení," potvrdil mluvčí radnice Petr Vinklář.

Město počítá s tím, že do nových bytů nastěhuje lidi, kteří se osvědčili v takzvaném postupném bydlení v městské ubytovně Brněnská. Jde o lidi, kteří si umí obstarat obživu, nejsou odkázáni na dávky hmotné nouze a zvládnou dodržovat podmínky nájemní smlouvy.

Radnice za rekonstrukci bytů zaplatí 23,5 milionů korun. Většinu částky pokryje dotace z ministerstva pro místní rozvoj. To poskytlo rovných 21 milionů korun. Hradec Králové má pro různé skupiny lidí víc než 1.300 bytů. Některé z nich fungují jako startovací bydlení pro rodiny s dětmi, jiné zase pro sociálně slabé.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Pražská, ulice, Hradec Králové, ubytovna, rekonstrukce, bydlení, sociální, Brněnská, smlouva, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové přestavuje dům v Pražské ulici. Nastěhuje sem některé lidi z ubytovny Brněnská  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.