Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Noční požár na Jičínsku si vyžádal jednu oběť. Hořelo v rodinném baráku

Dnes v noci zasahovalo pět jednotek hasičů u požáru rodinného domu v obci Libuň u Jičína. Po příjezdu hasiči zjistili, že v domě zůstala jedna osoba. Ta na místě zemřela. Druhý obyvatel domu se dostal ven a počkal u sousedů. Zraněn není. Následně mu bylo zajištěno náhradní ubytování.

„Jednotky prováděly hasební práce uvnitř domu. Kvůli dohašování bylo třeba prořezávat stropy, aby hasiči odhalili případná ohniska,“ popisuje zásah mluvčí hasičů Martina Götzová. Hořet začalo kolem deváté hodiny večer, kompletně uhašeno bylo až před půlnocí. Na místě pro jistotu zůstala místní jednotka hasičů, která dům ohlídala.

Na místo dorazila i policie a vyšetřovatel hasičů. Společně mají za úkol zjistit, co bylo příčinou požáru. V Libuni zasahovali profesionální hasiči z Jičína, Železnice a Libuně. Na pomoc dorazilo i několik dobrovolných jednotek z Lomnice nad Popelkou a Rovenska pod Troskami.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Libuň, Jičín, Královéhradecký, kraj, HZS, úmrtí, noc, hasebním, práce, jednotky, dům, okres Jičín, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár na Jičínsku si vyžádal jednu oběť. Hořelo v rodinném baráku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.