Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jičín plánuje výstavbu infrastruktury pro obytnou čtvrť v lokalitě kasárna

V areálu bývalých kasáren má vzniknout nová obytná čtvrť. Město Jičín tu proto chystá výstavbu infrastruktury. Nejprve vybuduje teplovod. Na něj se napojí dvě bývalé kasárenské budovy, které budou přebudovány na domov pro seniory.

„Po letech bourání tak půjde v lokalitě kasáren o první výstavbu," řekl místostarosta Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín).

Společnost SeneCura koupila od města dvě kasárenské budovy před třemi lety za 12 milionů korun.

Teplovodní přípojka má vyjít odhadem na pět milionů korun. Postaví ho městská společnost Správa nemovitostí města Jičína. Teplovod povede z kotelny ulicí U Stadionu a půjde o první investici do nové infrastruktury v lokalitě kasáren. „SeneCura již má stavební povolení na přestavbu a propojení obou objektů. Město má závazek k nim vybudovat teplovod," řekl Hamáček.

Město už připravuje v areálu bývalých kasáren hlavní část výstavby sítí, komunikací a infrastruktury za odhadovaných 150 milionů korun. „Ze šesti stavebních povolení máme čtyři. Zatím nám chybí povolení na komunikace a na vodovod a kanalizaci," řekl Hamáček. Investice do infrastruktury by město mohlo zahájit v příštím roce.

V lokalitě bývalých kasáren vzniknou byty

Rozsáhlý areál kasáren město v uplynulých letech zbouralo a zachovalo z něj jen dvě kasárenské budovy, které byly nejblíže centru. Radnice chce zbylou plochu o rozloze osmi hektarů využít pro stavbu bytů. Vyrůst by tu měly i rodinné domy. Budou tu platit regulativy, aby zástavba plynule navazovala na tu současnou na Čeřovce a na známé lipové aleje z Jičína do Valdic.

Areál kasáren měli původně přebudovat výhradně soukromí investoři. Nic z toho ale nevyšlo a město se v roce 2011 rozhodlo, že v úpravách a využití atraktivní lokality bude pokračovat samo.

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky Kasárna, Jičín, infrastruktura, výstavba, čtvrť, byty, domy, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín plánuje výstavbu infrastruktury pro obytnou čtvrť v lokalitě kasárna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.