Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala podávat druhé dávky vakcín

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala s druhým kolem očkování. Druhou dávku dostali první pacienti už v pátek. Do dnešního dne má kompletní očkování přes 260 lidí. Celkem nemocnice v Hradci Králové proočkovala téměř 5,5 tisíc dávek.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové byla prvním zdravotnickým zařízením, kde se začalo v kraji očkovat. První vakcínu nemocnice podala už 2. ledna. Hradec Králové byl i prvním městem v kraji, kde se začala podávat dávka pacientům starších 80 let. Až po čase se přidala i nemocnice v Náchodě a v pátek zařízení v Trutnově.

„Nemocnice Královéhradeckého kraje zatím očkování druhou dávkou nezahájily. V plánu je to tento pátek,“ řekla mluvčí nemocnic Lucie Chytilová. Doposud v krajských nemocnicích dostalo očkování zhruba 3.700 lidí.

Pacientů s COVID-19 neubývá, personálu je málo

Počet hospitalizovaných pacientů v nemocnice v Hradci Králové je dost velký. K dnešnímu ránu zde bylo hospitalizováno zhruba 180 lidí s koronavirem. "Stav více než 50 z nich vyžaduje umístění na jednotkách intenzivní péče,“ potvrdil mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Velkým problémem je v Hradci Králové i nedostatek personálu a zdravotníků. Za normálních okolností v nemocnici slouží zhruba 3,5 tisíc lidí. K dnešnímu dni jich chybělo kolem tří set.

Pacientů je hodně i v ostatních nemocnicích. Na akutních lůžkách nemocnic Královéhradeckého kraje leží zhruba 300 lidí, 60 z nich na jednotkách JIP a ARO. "Další desítky lidí jsou na lůžkách následné péče," dodala Chytilová. Personální situace v krajských nemocnicích je podobná té v Hradci Králové. I zde chybí kolem 300 zdravotníků.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nemocnice, očkování, druhá, dávka, vakcína, covid-19, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Královéhradecký kraj, Náchod, Trutnov, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala podávat druhé dávky vakcín  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.