Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ke včerejšímu protestu se přidala hospoda v Orlických horách. Hostům nabídla přespání

Na protest proti vládním nařízením včera odpoledne otevřel bar Tátův obývák v Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku. Jeho provozovatelé patří mezi čelní představitele iniciativy Chcípl PES, která ke včerejšímu protestnímu otevření hospod vyzvala.

"Po 18:00 u nás bylo asi 20 lidí, kteří v baru jako protestním místě protestovali," řekl provozovatel podniku Jakub Vavřička.

Bar během soboty zkontrolovala policie. "Případ evidujeme jako porušení vládních nařízení. Bude zadokumentováno a oznámeno místně a věcně příslušnému správnímu orgánu," řekla mluvčí policie Eliška Majerová.

Bar byl v sobotu podle Vavřičky přístupný lidem, kteří nesouhlasí s nařízením vlády a přišli vyjádřit protest. Návštěvníci baru podepisovali Petice za normální svět - otevřeme Česko. V baru si lidé mohli dát různé nápoje včetně čepovaného piva. "Nic si za to neúčtujeme, lidé nám mohou dobrovolně přispět vhozením peněz do sklenice. Oceňují tím naši odvahu," řekl Vavřička. Pokud by někdo z protestantů v baru setrval déle a nechtěl porušit zákaz vycházení v 21:00, bude mít podle Vavřičky možnost přespat v domě, v němž se bar nachází.

Kontroly, zda restaurace dodržují vládní nařízení, dělali v sobotu policisté od rána při běžné službě po celém Královéhradeckém kraji. Zkontrolovali řadu podniků a rokytnické zařízení bylo podle Majerové jediné, které vládní nařízení porušilo. "Jiné restaurace měly otevřená výdejní okénka a bylo možné u nich podepsat petici. V kontrolách budeme pokračovat," řekla.

Vláda jako součást opatření proti šíření koronaviru uzavřela restaurace už loni na jaře, ke stejnému kroku sáhla v polovině října. Zákaz od té doby s výjimkou krátkého období před Vánoci trvá dodnes. Otevřené mohou mít hospody jen výdejní okénko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB: Tátův obývák

Štítky ČR, koronavirus, restaurace, policie, protest, Královéhradecký, AUDIO, hospoda, nařízení vlády, Orlické hory, Hnutí PES, okres Rychnov nad Kněžnou, Rokytnice v Orlických horách, Česko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke včerejšímu protestu se přidala hospoda v Orlických horách. Hostům nabídla přespání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.